Печат
Категория: Създадена на Събота, 18 Април 2020 Написана от BurgasArt
Aдвокат Мария Петрова не вярва да бъдат глобени хората, избягали от София, за да пируват край морето. Тя очаква лавина от дела заради мерките срещу коронавируса
Очаквам лавина от дела и по-натоварена социална система заради заповедите на здравния министър, които са които са пълни с пороци. Това каза в интервю за бТВ специалистът по медицинско право адвокат д-р Мария Петрова.
Според лекарката от Айтос, която бе член на Медицинския експертен съвет, хората от София, които напуснаха града с фалшиви мотиви, описани в декларациите, подадени КПП-тата, не може да бъдат глобени. Тя обаче предупреди, че заради странните мерки срещу коронавируса, нацията ни след няколко месеца ще е още по-болна, а социалната система – ужасно натоварена. Не е изключено и заповедта за разходки в парковете да бъде отменена от съда. 
 
Лекарката от Айтос поясни, че жалбата на биологът Вергил Стойнов, който съди Ананиев заради забраната, е допустима и решението на здравният министър може да бъде отменено. 
Тя призова управляващите да не дискриминират повече хората, а заповедите, които подписват срещу коронавируса, да са ясни и българите да са поставени при равноправни условия. 
„Често говорим за правата на пациентите, но те имат и задължения. Този човек, който избяга от болницата в Стара Загора, ги е нарушил и е поставил освен своето, и здравето на околните в опасност. Респективно мерките, които са наложени в Паничерево, са адекватни с оглед на ситуацията“, коментира д-р Петрова.
„Стана така, че заради един човек, страдат всички в селото. Пет положителни проби има в това село. Вероятността за други не е изключена, което означава, че този човек може да понесе гражданска или наказателна отговорност заради това свое действие. Той може да бъде лишен от свобода, защото неговото поведение е умишлено. Знаейки своята диагноза, този пациент е поставил под риск здравето на всички останали“, добави тя. 

Коментари

Най-четените статии