Печат
Категория: Създадена на Неделя, 22 Март 2020 Написана от BurgasArt

8 са новите заразени с коронавирус, съобщи шефът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и призова хората да не хранят вируса като излизат навън

Още осем българи са заразени с коронавирус, а пандемията с COVID-19 в света продължава да се разраства и вече над 300 000 души са се разболели от коронавирусна инфекция. 171 са заразени у нас. Това съобщи на брифинг шефът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той призова хората да не хранят вируса като излизат навън.

Четвърти с коронавирус с Бургас, затвориха Дом Майка и дете

Ако няма на кой да се предаде коронавируса, той няма да има и как да се развие, обясни генералът и отново припомни, че за да бъдат предпазени възрастните хора, които са най-уязвими, здравните министър е подписал заповед, с която се забранява на хората под 60 години да пазаруват до 10:30 часа. Желателно е бабите и дядовците да се възползват и да ходят до магазина тогава, за да се намали вероятността младите, при които болестта преминава без симптоми, да ги заразят.

Мутафчийски за коронавируса: Задава се страшна епидемия, спасите своите близки!

Мутафчийски съобщи, че в света 308 000 са вече заразени. Пандемията придобива все по-застрашителни параметри и тъй като няма лекарство, за което да е потвърдено, че е ефикасно срещу страховития коронавирус, хората трябва да ограничат контактите си.

Най-висока е смъртността в Италия, където 793 души са починали за денонощие. В Турция новите заразени са 277 и 21 са починали през последните 24 часа. Заразените в Гърция пък са 530.

За да не храните вируса, стойте си у дома! 

Коментари

Най-четените статии