Печат
Категория: Създадена на Неделя, 12 Април 2015 Написана от BurgasArt

Щастието ми са близките, приятелите и една четка, споделя Наталия Георгиева

Художничка от Ловеч дарява картините си на хора в нужда. Тя е родена с недоразвити ръце, но със съдба да рисува въпреки трудностите. 

Щастието ми са близките, приятелите и една четка, споделя Наталия Георгиева пред камерата на Нова телевизия. 

Тя не слага граница на мечтите си, защото носи вярата в себе си. Вярата в доброто, която вдъхновява дните й. 

В любимото й село Абланица тя открива щастието си всеки ден. И въпреки че се ражда с недоразвити ръце, това не я спира. И рисува. 

Сега Наталия е на 41. Разбира, че има талант преди 25 години случайно.

 "Отидохме с нашите в Пловдив, в Стария град. Влязохме в един магазин и там видяха една керамична картина, която нашите не можаха да си позволят. Аз им казах, че мога да я нарисувам", спомня си Наталия. 

Оттогава досега тя е нарисувала над 1000 картини. А вдъхновител й е Ван Гог. Въпреки таланта си, днес тя продължава да носи в себе си скромността. Не обича да разказва за трудностите, които среща. Признава обаче, че ако не са приятелите й, животът й ще е различен. 

А подкрепата на близките я кара самата тя да прави добро. Години наред Наталия дарява картините си на фондация, която помага на хора в нужда. Сега организацията е фалирала, но тя отново намира начин на помага. Така за нея щастието се крие не в това да продаде картините си, а да ги подари. 

Картините на Наталия вече са били на няколко изложби. Мечтае обаче да види своите произведения извън границите на България – в Париж.  Мечтае и да продължи да помага чрез това, което й дава щастие всеки ден – изкуството. 

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...