Печат
Категория: Създадена на Неделя, 24 Май 2020 Написана от BurgasArt
Момиче разбира, че е осиновено, среща се с биологичната си майка и осиновява сестра си, за да я спаси от домашното насилие
Разтърсваща история за насилие и за 24-годишно момиче, пред което сякаш целия свят се сгромолясва, когато разбира, че е осиновена и че родителите, които са я изгледали, са я лъгали, бе представена в документалното риалити по Нова телевизия "Съдби на кръстопът" в събота.
 
Младата Христина Витанова от София случайно разбира, че е осиновена, попадайки на папка с документи. Родителите, които са я отгледали, все отлагали да й кажат истината, за да не я разстроят и при сблъсъкът с реалността едва не я загубват. Младата дама излиза като тайфун през входната врата, повтаряйки „Лъжци, колко още щяхте да ме лъжете!?“. Тя намира подкрепа от приятел й, с когото живее на семейни начела. 
 
Христина е шокирана и стъпка по стъпка тръгва по пътя на истината, за да разбере кои са биологичните й родители. Жената, която я е осиновила, й помага. Разкрива й името на майка й – Златина. 
 
Христина разбира и че в акта за раждане била записана като Наташа. 
 
Оказва се доста трудна задача да открие жената, която я е родила, заради съществуващата законова тайна на осиновяването. Христина събира цялата си воля и смелост, за да се пребори за истината, но когато я разкрива, е още по-отчаяна и не може да се примири с нея. Голямата битка на 24-годишната жена тепърва започва. Битка срещу самата съдба и срещу безумието на домашното насилие, което цари в семейството на нейните биологични родители.
 
Златина е лишена от майчин инстинкт. Пие водка от обяд и не се грижи за децата си. Мъжът, с който живее тя, е грубиян. Прибира се от работа и едва не пребива Христина, защото била непозната и той не я е канел в дома си. Златина не се застъпва за нея, след като вече й е признала, че една от грешките в живота й. „Бях на 16 какво можех да направя, освен да те оставя в детския дом“, оправдава се тя, а на въпроса за бащата отговаря, че и тя не знаела, защото имало много мъже в живота й тогава. 
 
Единственото съкровище, което младата дама открива в дома на своята „майка“ е Деси – сестра й. 12-годишното момиче няма нейният късмет да бъде отглеждано и възпитавано в добро семейство. Ще има ли младата жена силите да се пребори за него? В един от най-трогателните епизоди на предаването "Съдби на кръстопът" в събота зрителите видяха как Христи се бори за сестричката си така, както една майка трябва да закриля чедото си. Втората й среща с пияната Златина продължава не повече от две минути. На въпроса къде е Деси, безсърдечната жена отговаря с „навън“. Христина обикаля квартала и открива девойката в момент, когато грозен педофил я напада. 24-годишната жена се бори като лъвица и успява да го прогони. Сестра й обяснява, че предпочита улицата, защото там е по-спокойна, отколкото у дома, където родителите й се карат и бият. Двете си разменят мобилните номера и се срещат отново след два дни. Хриси я води в дома си, забавляват си и се сближават, а няколко дни по-късно, младата жена отива в дома на биологичната си майка, за й предложи помощта си, тъй като иска Деси да расте в по-добра среда.
 
До разговор не се стига, защото пред вратата на апартамента чува ужасни писъци. Момичето рева, докато злият му баща го налага. Христина се намесва с риск да пострада. Успява обаче да спаси сестра си да не бъде пребита до смърт от побойника. Отвежда я в Агенцията за закрила на детето и заявява желанието си да получи родителските права. Следват мъчителни дни. Деси е настанена в детския дом, където е била и Христина, но избягва оттам. Младата жена я търси къде ли не и накрая я открива пред вратата на апартамента си. Не може да я върне в дома същата вечер, но успява да я убеди, че ще стане по-лошо, ако продължи да бяга. 
 
Докато Христина чака съдебното решение, родителите на Деси я нападат с думите „Коя си ти, че да ни отнемеш детето!?“. От юмруците на грубиянът, който нарича себе си баща, я спасяват осиновителите й. 
 
Накрая 24-годишната жена получава правото да се грижи за своята сестра, помага й и приятеля й, с когото Деси се сприятелява. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...