Печат
Категория: Създадена на Неделя, 17 Март 2019 Написана от BurgasArt

Предложих й брак, паднал на колене, споделя композиторът от Бургас. Красимир и Виолета Гюмезови от дует "Шик" са вече 32 години заедно
Казваме си „Не мога без теб“ непрекъснато. Това споделиха Краси и Вили Гюлмезови от Дует Шик, които вече 32 години заедно на сцената на живота.
Изпълнителите на обичаните от „Обич" и "Не мога без теб” разказаха пред камерата на бТВ как съдбата ги е събрала и на какви изпитания ги е подложила, за да създадат семейство, да имат две прекрасни деца. И до днес двата са влюбени един в друг. Очакват и внуци.

 Композиторът от Бургас сподели, че с Виолета са се запознали в края на 1982 г., но уточни, че са се залюбили четири години по-късно.
„Може би е имало някакви симпатии помежду ни, но всеки беше тръгнал по неговия си път. Заминахме за чужбина и по някакъв начин се преоткрихме. Което е писано, е станало. До ден днешен сме вече 32 години заедно”, разказа Красимир.
„Аз винаги съм казвала, че това е Божа работа, но сме търсили другия човек до себе си. Били сме неуверени, искали сме да бъдем заедно, да гледаме в една посока, както казва Краси и може би това е есенцията”, допълни Виолета.

Малко след като записали първата си песен „Обич” през 1991 година, тя и съпругът й заминават за Кипър, за да съберат пари за свой дом, защото им омръзнало да живеят на квартира. На островът обаче Вили забременяла и по-късно се ражда синът им.
„Тогава беше кризисно време в България, а ние търсихме начин да работим някъде, за да си купим апартамент. Вили роди сина ни и си взехме жилище“, разказва Красимир Гюлмезов.
На въпросът как и къде е предложил брак на любимата жена, той отговаря, че това се случило пред паметника на Левски след футболен мач между националните отбори на България и Белгия.
„Тя не беше стъпвала на стадиона. Тогава паднах на колене и я питах дали ще се омъжи за мен. Тя се разчувства“, добавя той.
Не очаквах, призна тя.

Вили и Краси Гюлмезови: Щом гледаме в една посока, значи има любов помежду ни

Вили често казва, че не съм романтичен, но това не е вярно, разказва Красимир Гюлмезов.
„Двамата сме като два скачени съда. Свикнали сме прекалено много заедно”, добавя Виолета.
Тя става майка за втори път в България. Признава, че се е уплашила, защото са били тежки времена в България и се е притеснявала как ще ги отгледат. Ражда дъщеричка.
Понякога си мисля, че съм се провалила като родител, когато децата не ме служат, споделя певицата.
„Може би това е защото живеем още в едно жилище. Вили пита понякога сина или дъщеря ни защо излизат вечерта в 10 часа. Как ще знае къде ходят и какво правят, когато отидат да живеят другаде? Трябва да свикнем с тези неща. Можем само да им помагаме. Да сме добри, за да не ги загубим. Нужно е да приемаме и техните виждания за живота и за това, което правят“, обяснява композиторът.
„Трудни моменти са били, когато някой от нас се разболее и не знаеш накъде ще тръгне живота ти. Ненапразно винаги на празниците си пожелаваме да сме здрави“, споделя Виолета.
„Миналата година загубих майка си. Не съм очаквала, че толкова тежко ще изживея нейната смърт. Болката е голяма, защото много я обичах. Сега си давам сметка какво е била тя за мен. Много ми помагаше за децата“, добавя тя.
„Моят баща почина, когато бях в 10-ти клас и в 12-ти клас майка ми ме изпрати на Централната гара в Бургас. Подстригах се нула номер в София и постъпих в казармата, служих в Строителни войски. Започнах от нулата да градя всичко. Тогава нямаше телефони. Не й се бях обаждал 5-6 месеца. Луда работа!“, разказва бургазлията.
Нямах право да живея в София, защото не съм роден там и не съм женен за софиянка, но всички трудности са успели да ни обединят по някакъв начин с Вили, каза още той. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...