Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 03 Септември 2018 Написана от BurgasArt

Играя банкер в „Пияните“, а в живота не мога да стана такъв, споделя Геро

Опитваме се да преведем какво иска да каже Господ на всички нас трезвите хора. Посланието на пиесата „Пияните“ е, че Бог говори чрез езика на пияния. Това каза пред камерата на Нова телевизия Герасим Георгиев-Геро, цитиран от flagman.bg.

Играя банкер в театъра, а в живота не мога да стана такъв, добави той.

34-тото издание на празниците на изкуствата "Аполония" е в разгара си. Фестивалът ще продължи до 8 септември в Созопол. На него ще бъдат представени над 70 културни събития. Сред тях са "Книжна Аполония", "Детска Аполония", както и срещите с известни хора на изкуството.
Тази вечер Малък градски театър „Зад канала” представя постановката „Пияните” с режисьор Явор Гърдев. Утре вечер пък ще се играе „Зимата на нашето недоволство” с режисьор Бина Харалампиева.
„Участват богата палитра от трупата на театър „Зад канала”. Публиката ще може да види едни от най-добрите актьори”, добавя Геро.
„За нас е много престижно, че сме в селекцията на „Аполония”. Фестивалът е един уникален празник. Всички салони са пълни. Радост е, че има такива празници и съм щастлива, че сме част от тях”, каза пък Бина Харалампиева.
Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването с концерт на ФСБ. Те ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на "Аполония".

Актьорите Луиза Григорова и Иван Бърнев, както и режисьорът Явор Гърдев представиха „Пияните“ и в предаването „Тази сутрин” по бТВ.
В пиесата има доста вълнуващи послания, които ти „влизат” без да се усетиш – това е клоунада, обясни актьорът Иван Бърнев.
Това с клоуните е добър игрови ход, той премахва автоцензурата и показва човешката ситуация в нейния скрит аспект, смята режисьорът Явор Гърдев.
За Луиза Григорова днес уж живеем в либерално време, но пък винаги се цензурираме и не казваме това, което не мислим, а това което обществото иска да чуе. В „Пияните” може да се потърси отговор на въпросите защо се ограничаваме и какво крием.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...