Печат
Категория: Създадена на Събота, 08 Март 2014 Написана от BurgasArt

Държавата проспа поругаването на трибагреника, а Нова ТВ ни събуди с вестта, че продаваме дори и децата си

Димитър МИШЕВ

С няколко знакови събития ще се запомни отминалият Трети март. В един и същи ден Русия „освободи“ Крим, а българското знаме в София бе поругано в чест на 136-тата годишнина от Освобождението на България. С кухи фрази отново почетохме паметта на героите, дали живота си за свободата ни, а под един трибагреник в столицата стоеше ужасният надпис КУР. Няма значение дали драскачът е симпатизант на ДПС или на пчеларя Ефрем Моллов и неговата теория, според която помаците са потомци на персийския владетел Кир II или пък трите букви са някаква непонятна абревиатура, различна от нещото, за което хората с мръсно подсъзнание си мислят. Дали тя има нещо общо с Крим и с кримските татари, или пък с турците, за които Трети март е само един черен ден? И това не е толкова важно. Лошото е, че надписът на ул. "Родопски извор" 60 вися цял ден до развятото българско знаме! Държавата проспа поругаването на трибагреника, както и появата на една обява за продажна на деца. Докато държавниците и политиците дремеха пред студените паметници с китки в ръце в знак на благодарност към освободителите, а поробеният от съвременните башибозуци народ още чака някой пак да го освободи от монополистите, от банките и корпорациите, които го ограбват, 

 

* двама англичани се гаврят с родината ни, като тръбят в Интернет, че желаят да си купят бебе от България

 

 Във всяка нормална държава биха заличили сайта заедно с обявата, но се оказва, че нашата не само, че е ненормална, ами хич я няма.

Докато България празнуваше със срамотии под знамето, действията на братушките в Крим пък бяха приети нееднозначно. Едни ги обявиха за освободители, а други за окупатори. Дори и някои от българските политици побързаха да обвинят руските войски, че нарушавали суверенитета и териториалната цялост на Украйна, без да вземат под внимание факта, че мисията на военните на полуострова не е да го превземат, а да предотвратят размириците. На пръв поглед това събитие, което бившият украински президент Леонид Кравчук определи като начало на Третата световна война, няма нищо общо с България, освен факта, че в пределите на Украйна живеят между 205 000 и 1 млн. българи и политиците ни вместо да се чудят как да се харесат на западните си другарчета, е по-добре да се погрижат за интересите на сънародниците ни! По-страшен от похода на руснаците в бившето кримско ханство, което се очаква съвсем скоро да се превърне в самостоятелна държава, е вестта, че 

 

* в днешна България хората се продават като роби

 

Покъртителна история за англичани, които искат да си купят българче по Интернет, разказаха репортерите на Нова телевизия Вероника Димитрова и колегата й Рой Хил. Те се срещнаха с двамата британци и да ги снимаха със скрита камера. Разследването им започнало от обява със следния текст: „Здравейте, ние искаме да имаме бебе. Ще платим колкото е необходимо. Ако можете да помогнете, моля свържете се с нас”.

Британците твърдят, че са журналисти от в. „Сънди таймс”. В британския вестник обаче все още не е публикувано нищо от мнимото семейство за това как се продават бебета в България, което поставя въпроса дали са искали да напишат статия за това как българите се продават като роби или наистина са искали да си купят българче.

В същото време 

 

* едно ангелче в Лондон мечтае да прегърне майка си, с която са разделени, защото баща му гледал порно

 

 Държавата ни обаче отново хич я няма. Хиляди българи протестират с надеждата властта да защити правото на малката Меган да расте щастлива с майка си. Ако България не стане страна по делото в английския съд, българчето ще бъде осиновено от английско приемно семейство и неговата майка Елисавета Попова никога повече няма да го види. 

Има много нарушения, направени от социалните служби в Англия, уточнява Николета Добрева от Фейсбук групата в подкрепа на малката Меган.

„От правосъдното министерство повтарят, че няма правно основание държавата да се конституира като страна по делото, за да върнем това дете на близките, но на нас не се дава становище защо е така. 

 

* Държавата няма аргументи

 

 Ако се конституира като страна по делото, има много доклади направени от социалните служби в България, които доказват, че това българско семейство е годно да се грижи за Меган. Те няма да бъдат признати и разгледани от съда, ако държавата не се намеси. Има подобен случай със семейство от Словакия. Там обаче нещата са прости - когато един гражданин потърси закрила, държавата му я осигурява. У нас положението е малко по-различно – ако някой си позволи да търси държавата, първо трябва да помисли как да „нахрани“ държавниците, за да мислят и те за поданиците си. Показателен в това отношение е случаят, който певицата Милена разказа в сряда за своя приятелка, която бутнала голям рушвет на българските социални служби, за да може да стане майка. Публична тайна е, че 

 

* сирачетата у нас не се осиновяват, а се продават

 

 Ясно е, че русото циганче Мария, което бе купено от гръцки роми и за това научи целият свят, не е единственото продадено дете у нас. Българите се продават като роби. Затова спорът дали България е била под робство или под чуждо владичество, днес е смешен. Затова и английските журналисти още дълго ще наричат България Вулгария, а под развятия български трибагреник ще се пишат срамотии. Ще има и робски обяви, докато не си върнем държавата, която загубихме в дългия и болезнен 24-годишен преход.

Преди 136 години България се появи отново на картата на Европа като свободна държава. Сега обаче тя се е изродила в нещо по-страшно и от Франкенщайн. С нея вече дори майките плашат децата си – „Слушай, мама, за да не те вземе държавата!“. Звучи някак смешно, но няма по-страшна мащеха от нея.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...