Лъжите във войната: Бойците на Украйна в контранастъпление

Печат
Категория: (О)ПОЗИЦИЯ Създадена на Сряда, 16 Март 2022 Написана от BurgasArt
Михаил ДИМИТРОВ, снимка: Ройтерс
Украйна предприе контранастъпления срещу руските сили в няколко района на бойни действия, написа в Туитър съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк, съобщава БТА, цитирайки Ройтерс.
 
"Това радикално променя разположението на силите", отбеляза Подоляк, без да дава повече подробности. 
 
Естествено, че няма да даде, защото думите му могат да предизвикат само смях у руските бойци.
 Не е нужно човек да е военен експерт, за да осъзнае, че ако украинските войници излязат от окопите си и от жилищните райони на обсадените градове, където добре са се скрили, ще станат веднага мишена на руснаците, които са пълни господари в небето. Това го признава и самият Володимир Зеленски. Неговият съветник обаче разпространява фантастични небивалици в социалната мрежа и колкото и да е странно, лаиците му се връзват. 
 
Неслучайно още след първите въздушни удари украинският президент призова НАТО да затвори въздушното пространство над страната му, а от Вашингтон отговориха, че това не може да се случи, защото така биха станали страна в конфликта, т.е. би започнала Третата световна война. 
 
Докато небето над Украйна не бъде затворено, Подоляк може само да мечтае за контранастъпления. Атакуват ли преди това руснаците, войната ще свърши, защото украинската армия ще бъде разгромена, тъй като няма нито самолети, нито артилерия, с които да се противопостави на превъзхождащата я армия. 
 
Впрочем може да се каже, че Третата световна война вече е започнала. За всички е ясно, че НАТО въоръжава Украйна, а руснаците обявиха, че всеки, който оказва военна помощ на Киев, става страна във войната. Слава Богу, че все още българското правителство не ни е въвлякло в конфликта, макар че Кремъл вече ни обяви за вражеска страна!
 
В понеделник световните информационни агенции разпръснаха мълвата, че представители на САЩ и Китай са водили седем часа „напрегнати“ преговори, но не стана ясно за какво толкова са си говорили. От Пекин отричат някой да им е искал помощта. Български военни „експерти“ обаче побързаха да обявят, че китайците нямали интерес да изпращат на руснаците дронове, тъй като тогава щели да загубят Запад като търговски партньор. Нямало и как да нарушат санкциите, приети срещу Руската федерация, защото самите те щели да бъдат санкционирани. Подобни глупости се бълват в ефира постоянно. А какви санкции ще наложи ЕС на страната, която, както казваше Бойко Борисов (когато откриваше цех за защитни облекла по време на пандемията) се е превърнала във фабриката на Европа и партньорите ни от Запад и една защитна маска от коронавирус не можели без китайците да произведат?
 
Ако Брюксел и Вашингтон решат да нанесат финансов удар по Пекин, ще стане още по-“весело“, защото заводите на европейците ще бъдат национализирани и ще последва мъчително потъване на европейските икономики. Половината от стоманата в света например е китайска. В КНР се произвеждат дори сувенирите с Айфеловата кула, които се продават в Париж. 
 
Не е тайна за никой, че Западът изнесе производството си в Китай най-вече заради евтините ресурси и нископлатената работна ръка. Ще им е много трудно на олигарсите обаче да прежалят инвестираните средства и ако страните им приемат санкции срещу КНР, едва ли ще се въздържат да не изпратят своите политици на майната им.
 
Наскоро роденият в Суми (Украйна) блогър Юрий Подоляка коментира в своя канал в YouТube, който вече има 2,44 милиона абонати, че Китай и Русия са съюзници и следващата фаза на войната ще е присъединяване на Тайван към КНР, след което американците щели да ударят Китай. 
 
Санкциите срещу Русия също май не дават мечтания ефект. Според Кремъл западняците постигнали това, което властите в Москва не смеят и да мечтаят – да отнемат например богатството на олигарсите в чужбина. Това донесло по-голяма популярност на Путин в Русия. В същото време руският президент подписал и заповед за национализация на фабриките, които чуждестранните бизнесмени изоставяли и гарантирал, че няма да бъдат съкращавани работници. Не била страшна и банковата блокада, защото двуличниците от ЕС им оставяли вратички. Можело да продължат да се разплащат за нефта и природния газ, а дори и европейците да решат, че нямат нужда от руски горива, това нямало да срути  икономиката на братушките, тъй като пазарът за тях е неограничен. Доказателство за това е фактът, че в момента руснаците строят „Силата на Сибир“ 3, макар че за другите два газопровода към Китай няма достатъчно газ. 
 
Протестите в Алма-Ата около месец и половина преди войната в Украйна, с които едва не бе свален казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев, службите в страна определят като преврат. В опита за революция някои съзират отново дългата ръка на Вашингтон. Ясно е, че целта да бъдат отрязани тръбопроводите в азиатската страна, за да не стига руски газ до Китай, няма как толкова лесно да бъде осъществена. 
 
Явно стратезите от Кремъл добре са си направили сметката и след като от „Газпром“ затворят кранчето за Европа, на стария континент ще настане суматоха, ще поскъпне шоково транспорта и цените на почти всички стоки. Хиперинфлацията като цунами ще събаря правителства, а в същото време синьото гориво ще бъде насочено към Китай. Тогава ще се окаже, че дори и целият останал пропадащ свят да им обяви икономическа блокада, ще има икономически възход в новия евразийски съветски съюз, в който навярно основната валута ще е юанът, а не доларът, но ... „Поживём увидим“, както казват руснаците. 
 

Коментари