Печат
Категория: Създадена на Сряда, 31 Юли 2019 Написана от BurgasArt

Суперлибералният ураган превръща САЩ и ЕС в „Империи на злото“. Съвременна Европа спешно се нуждае от възстановяване на класическия либерализъм
Д-р Георги Чалдъков

Обичам повече добрия китаец, отколкото лошия испанец.
Ф.Г. Лорка

      САЩ – от страна на привържениците на етническото разнообразие (diversity) има дискриминация срещу белите евроамериканци. Например, все по-често се предпочитат черни артисти на екрана и на сцената, особено в Холивуд – страната на #MeToo movement на феминистките. В пиесата "Ана Каренина" чернокожа актриса изпълнява главната роля. В мюзикълът "Хамилтън", представящ историята на формирането на САЩ, Томас Джеферсън е изпълняван от чернокож артист.


На 15 юни 2018 г. The Boston Globe – наи-тиражираният вестник в Бостън, щата Масачузетс – съобщи, че Dr Betsy Nabel, президент на Brigham and Women's Hospital на Harvard Medical School, нарежда да се свалят портретите на 31 известни белокожи учени, поставени на стените в Амфитеатъра на славата – и да се сложат на по-недостъпни места в болницата.
Ако посетите Харвардския университет, можете да чуете от кандидат-студенти: "Няма начин Джордж да влезе тук, защото той е само обикновен бял мъж!".
През януари 2019 г. отнеха всички почетни титли на нобелиста Джеймс Уотсън – един от откривателите на структурата на гените – заради това, че изрекъл расистки мисли (BBC News, 13 January 2019: James Watson: Scientist loses titles after claims over race and intelligence).
През май 2019 г., хиляди американки се подписват в петиция на "Жените в Холивуд" срещу „Почетната палма“, която трябва да бъде връчена в Кан на големия артист Ален Делон – заради това, че преди години говорил расистки и хомофобски думи. През март 2019 г. боксьорът Кубрат Пулев, заради една целувка от радост след победата му, пострада от американските суперлиберали. Напомни ми за импровизираните съдилища, в които съдиите и свидетелите скачат, както кенгуру, срещу набедения за виновен човек. От тук и името kangaroo court (англ. кенгуру съд). Кенгуру (аборигенски - не разбирам) защо толкова силен и достоен българин позволи да бъде унизен от псевдоетичната, суперлиберална спортна комисия в Калифорния, САЩ?
Така привържениците на етническото (и сексуално) разнообразие могат да предизвикат появата на някой нов Мартин Лутър Кинг, който да стана водач на Евроамериканското движение за правата на белите хора в САЩ.
Европа - на 16 юли 2019 г. Урсула фон дер Лайен бе избрана за председател на Европейската комисия – изпълнителната власт на Европейския съюз (ЕС). Една лекарка и майка на седем деца a fortiori трябва да уважава традиционната биосоциална същност и морал на човека. Юкатан (на езика на маите – не разбирам) тогава защо Урсула фон дер Лайен пропагандира суперфeминистките си разбирания – и настоятелно изисква полово балансиран състав на Европейска комисия, в която половината от комисарите да са жени. Без да е оговорила на въпроса, например: „Може ли и половината от миньорите в страните на ЕС да са жени?“
Дано не изисква и сексуално балансиран състав на 28-те комисари на Европейската комисия: 14 мъже и 14 жени, от които по 7 хетеро- и 7 хомосексуални мъже и жени. Тогава ще я запитам: Quo vadis, Ursula von der Leyen?
Докато съвременна Европа спешно се нуждае от възстановяване на парадигмата на класическия либерализъм и на християнските ценности, Урсула фон дер Лайен настоява всички страни от ЕС да одобрят Истанбулската конвенция, без да се интересува, че в Република България тя е обявена за противоконституционна, заради джендърската идеология, криптирана – познат „демократичен“ похват - в защита на жените от насилие.
Затова напомням на Урсула фон дер Лайен, както на „Да, България“ и „Демократична България“, думите на Никос Казандзакис: „Ех, нещастнико - извика тя, - ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората! Там, където има мъж и жена, там е и Бог; там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобрявания, там е и Бог“, написани в романа му „Последеното изкушение на Христос“. И „песента“ на мексиканския американец Карлос Сантана: „Музиката е баланс между женското и мъжкото начало. Жената е мелодията, а мъжът е ритъма. Моята работа е да ги изпратя в леглото, където знаят да правят това, което е естествено и нормално.“ Така също, моите перифрази на Лорка: Обичам повече умните (и чаровни) жени, отколкото глупавите мъже - повече добрите черни, отколкото лошите бели хора.
И протестирам, защото и суперлибералният ЕС, като САЩ и Канада, се превръща в новата „империя на злото“ - тя руши традиционната биосоциална същност и морал на човека. Достигна се дотам, че някой и да каже, че Адам е произлязъл от реброто на Ева, суперлибералите пак няма да се укротят.
Така през „Прозореца на Урсула” виждам, че кутията на Пандора е отворена за настъпващия суперлиберален ураган, тоест, европейското зло.
Испанската дума huracan идва от езика на индиански племена на карибските острови.  Буквално означава „буря“, метафорично – Бог на злото или Дух на злото. На север от Мерида, щата Юкатан в Мексико е древният град Чичен Ица („Кладенецът на племето Ица“), където са пирамидите, построени от маите – среща на архитектура и астрономия, която предизвестява настъпването на злото.
Във Вашингтон и Брюксел няма обаче такива пирамиди и суперлибералният ураган е в стихията си. Въпреки отпора на Президента Доналд Тръмп.
Надявам се, че Урсула няма изцяло да се трансформира в Урсус – много лош човек.  

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...