Печат
Категория: Създадена на Събота, 19 Март 2016 Написана от BurgasArt

Управляват ни  децата на последния елит на БКП и техния слугинажен политически двор, коментира идеологът на „Движение за реална демокрация - Идея за България“ Дора Апостолова

Реформите в България е невъзможно да бъдат осъществени, докато властта е в ръцете на политическата мафия. Докато кукловодите дърпат конците, в политическия речник промяната ще си остане синоним на подмяна. „Не разбраха ли някои хора, че да очакват от министъра да направи реформа в съдебната система, е все едно да чакат от умрял писмо? Нужната реформа трябва да започне с ДЕполитизация на съдебната система и прекратяване политическия избор на ВСС, по този начин изваждане на съдебната система от шапката на политическата власт и поставянето и като НАДСТРОЙКА на обществото (не на държавата), тя да гледа отгоре и със секирата си да коригира действията на политическата власт, както е в развитите европейски страни и демокрации, една от които е Белгия“, сподели във Фейсбук идеологът на „Движение за реална демокрация - Идея за България“ Дора Апостолова.

 

Тя коментира думите, изпразнени от съдържание на правосъдния министър Екатерина Захариева, казани по време на конференцията "Съдебна реформа и какво да очакваме от нея". Според Захариева, съдебната реформа е ключова и за развитието на бизнес климата у нас.

„В България продължава да действа старият модел на тоталитарната комунистическа държава с политически избор на ръководството на ВСС, което автоматично прави съдебната система изцяло зависима от политическата власт, работеща не за народа, а със спуснати политически поръчки на властта. И това идва от факта, че комунисти продължават да ни управляват, комунисти без партийни книжки, но комунисти в мисълта, душата и сърцето. Управляват ни сега децата на последния елит на БКП и техния слугинажен политически двор“, написа в социалната мрежа Апостолова.

Тя обясни, че реформата би изтръгнала властта от ръцете на тази политическа мафия. Кой е този луд сам да си ритне стола, на който седи, т.е. да изтърве властта, която му дава възможност да си прави закони за себе си, с които „законно“ да ни ограбва? С лупа да търсите такъв случай, няма да намерите в човешката история, добавя лидерът на „Движение за реална демокрация - Идея за България“.

„Министърката е представител на настоящето политическо статукво, тя е назначена от него с цел нищо да не прави, или ако прави нещо, е да бъде камуфлаж и да поддържа с всички сили статуквото. За това всички министри до сега само са плещели с маниера на старата комунистическа демагогия- " нужно е да се прави реформа". Тези слова ги чувам и от устата на последната министърка на правителство ГЕРБ- Захариева откак бе назначена, без да се види нито грам действие в посока на правилна реформа от нейна страна“, коментира Апостолова.

„От 30 години статуквото в България е неолиберално, плод на новата система на неолибералния олигархичен капитализъм, който сами комунистите от последния елит на БКП внесоха и замениха старата си социалистическа система и така останаха на власт. После елитът предаде властта на своите деца, както комунистите бяха свикнали да го правят - ръководителите да не се избират, а се спускат отгоре с „мъдрото ръководство на Партията“. като постигат това с усвоения маниер на бащите си – лицемерно да говорят, че упражняват демокрация, а тя куха и фалшива, понеже по почина на БКП, фалшифицират изборите и назначават ръководителите си. Така комунистите продължават да ни управляват и да сдържат „вся власть советов“, и да си правят каквото искат, да отказват правото на народа си на демократичен вот, да спират развитието на демокрацията и изграждане на правова държава, да го правят овче стадо, което няма думата за нищо, но е лесно за доене и подстригване.

Ето защо повтарям непрекъснато, че ни управляват комунисти, защото сегашните управляват със съзнанието, маниерите и прийомите на управление на бащите си!“, добавя дамата, която е родена в Поморие, но живее и работи в Хелзинки. 

„Българският народ продължава да чака някой отвън и от небето да му разбие настоящето мафиотско политическо посткомунистическо статукво и не знае, че Европа откакто постави демокрацията на първи пиедестал, разбива и сменя статукво само с вота и съзнанието на избирателите, правителства и политици отвън не внася, нито внася съзнание. Всеки народ си оправя сам двора със своя интелектуален и мозъчен потенциал. Но кога българските избиратели ще осъзнаят това и вземат съдбата в свои ръце, като другите европейци, най-вече да вземе пример от съседа си грък, да обедини вота си под флага на своята нова анти неолиберална партия, бореща се срещу неолибералния капитализъм и родената от него олигархия?!“, пита Дора Апостолова.

„УЖАС И БЕЗУМИЕ Е ТОВА БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ, не може да се говори за съзнание въобще!!! Нивото му се вижда само от вида на държавата ни- България сега е най-бедната и най - пропаднала държава в Европа, начело с върлуваща политическа мафия, без човешки ресурси, оставена от собствения си народ на доизживяване и скоропостижна смърт!“, коментира Апостолова

Коментари