50 лева за глас искат в ромската махала на Карнобат, тарторът им проговори

Печат
Категория: Новини Създадена на Неделя, 11 Юли 2021 Написана от BurgasArt
Като Васил Левски да ме слагат на бесилото, ако не излиза точно, каза мъж от квартала, размахващ списък с имена на хора, готови да си продадат гласа
 
Мъже от ромската махала на Карнобат са готови да осигурят подкрепа на някоя от партиите на изборите днес срещу 50 лева на глас. 
 
Те ме знаят какъв съм, от мене имат много голям страх, каза пред скрита камера мъж, който се представя с прякора си Мечо. В репортажът на разследващия журналист на бТВ Марин Николов в изборното студио след 15:30 часа ще бъде разкрито дали акциите в страната през седмицата са успели да спрат изборната търговия. 
 
Оказва се, че в ромската махала на Карнобат опитите за търговия не са спирали.
 
Репортер на бТВ под прикритие, казал на Мечо, че е партиен активист и търси подкрепа за парламентарния вот и тарторът разказва как е действал на предишни избори. 
 
„Давах списъка с хората на човека, който идваше при мене. Той ми даваше на мене 20 лева. А на хората – 50 лв. Хората са доволни на 50 лв. и си гласуват“, обяснява той.
 
Избирателите със сигурност ще гласуват с посочения номер, добавя Мечо.
 
„Те ме знаят какъв съм, от мене имат много голям страх“, споделя мъжът.
 
Мечо запознава репортерът под прикритие с приятели и роднини в ромския квартал на града. Един от тях дори показва готов списък с имена. Уточнява, че са го направили още за парламентарните избори на 4 април, но нещо се объркало тогава и не им платили.
 
Друг мъж предлага план за набиране на гласове за днешните избори с ръководител Мечо.
 
„Да речем, чичо ми има 20 човека, а друго наше момче още толкова. Аз също имам 20 и отговарям за него ние тримата даваме 60. Ако не отговарят гласовете, на бесилото! И аз съм за него“, споделя той.
 
Като Васил Левски да ме слагат на бесилото, ако не излиза точно, каза пък мъжът, показал списъкът с имената.

Коментари