Печат
Категория: Създадена на Вторник, 21 Юни 2016 Написана от BurgasArt

Бардът черпил с цяла каса лимонада, след като пял с Васко Кеца „А дали е така“, а военен лекар го изкарал с лабилна психика, защото пише стихотворение и свири на китара

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

В шкембето заприличах на бременна жена, без никакви надежди да родя. Това самопризнание не е на някоя дебеланка от холивудска комедия, а на лиричния герой от „Черен дракон“ на Красимир Йорданов.

Макар той никога да не е бил на диета, разказва за мъж, който прекарал няколко дни в тоалетната заради реклама на китайски чай. Посъветван да си купи „Черен дракон“, лирическия герой си сварил два-три литра и го изпил наведнъж. В добавка глътнал литър сок от бъз и видимо нараснал неговия кръст.

Но както често в ежедневието става – 

Китай не трябва да се подценява

от три дни съм заключен в тоалетната 

и вече знам – не са били ментета“, пее Йорданов в „Черен дракон“. Песента отдавна се е превърнала в хит. Много хора си мислят, че е писана за шефа им, а други – за съпрузите им, но са далече от истината, каза авторът по време на концерт в понеделник вечер в Морското казино на Бургас. 

На въпроса как се роди парчето, той отговаря, че текстът е писан по време на литературен семинар в Широка лъка. „Водих го пред деца, спечелили различни литературни конкурси. Поставена ни бе задача за писане по избрана от тях тема. Едно момченце предложи да се пише за дракони, а няколко момиченца го подкрепиха. Очаквах някой да предложи друга тема, а едно от децата дори ме подкани и аз да напиша нещо. Вечерта реших да „питам“ Гугъла, защото нищо не знам за дракони. Едва накрая в търсачката видях едни етикетчета на китайски чай за отслабване с името „Черен дракон“. Веднага разбрах, че това е моята тема. Написах текста и на следващата вечер го изпях“, разказва Йорданов.

Една от майките обаче записала изпълнението му с мобилния си телефон и го пуснала веднага в YouTube. 

“Клипът започна да се разпространява много бързо. Някой коментираха, че песента е писана за шефа им, други пък за съпруга им“, добавя бардът, който е известен с артистичния си псевдоним Див Козел.

В понеделник той зарадва почитателите си с концерт. Повечето от песните бяха от неговия музикален албум „Черен дракон“. Пред свои приятели бургазлията, който от десетина години живее в Пловдив, сподели, че е черпил с цяла каса лимонада, след като пял с Васко Кеца „А дали е така“, а военен лекар в Равнец, където служил, го изкарал с лабилна психика, защото пише стихотворение и свири на китара.

 

ОЩЕ В СЛЕДВАЩИЯ БРОЙ НА В. „КОМПАС“

Коментари