Отстъпва ли романа на Нил Колефф на великите конспиративни теории

Печат
Категория: Музи Създадена на Вторник, 06 Април 2021 Написана от BurgasArt
Сатиричният роман на Нил Колефф е забавен микс от ситуации и обрати, които звучат реалистично
 
Готови ли сте за една невероятно смешна история, която по нищо не отстъпва на някои от най-великите конспиративни теории
 
На пазара вече може да откриете „Подполковника и пролетта” от Нил Колефф – майсторска гротеска, в която абсурдни ситуации се преплитат с подозрително познати събития и факти от близкото минало и в която един диктатор, който се преструва на умрял, се опитва да се върне на власт. 
 
Малва е чудесен остров. Скрит някъде из Средиземно море, той е рай за най-различни познати и непознати герои на деня, месеца, годината и десетилетието дори. Тук от любовта на народите си почиват диктатори, военнопрестъпници в оставка и прокудени олигарси. Търговци на плът, дрога и оръжие живеят в съседство с банкови измамници, организатори на предизборни кампании и черни пиари. Малва е страна с огромно  сърце и дава убежище всекиму.
 
И неслучайно на този остров убежище е намерил и Подполковника. Светът отдавна го мисли за мъртъв, но той си е здрав и свеж като репичка, живее в огромна вила с басейн, която се обитава единствено от него и мълчаливия му иконом.
 
Спокойствието му изглежда непоклатимо, докато един ден на вратата му не почука вестоносец с шифрована покана от човек, готов да направи всичко, за да му помогне да заеме обратно мястото, което му се полага по право, а именно – това на велик диктатор…
 
В тази съвсем достоверно звучаща измишльотина се оказват замесени съветници, зажаднели за власт наследници, ВИП-ове, журналисти, международни дипломати и българското разузнаване. А един сезон е застрашен  от заличаване от календара.
 
Нил Колефф разкрива ревниво пазени тайни, свързани със световни и родни събития, дребни и големи сблъсъци на интереси, а върху всички тях е простряна напоената с петрол сянка на Подполковника. Който на всичкото отгоре иска да забрани пролетта!
 
„Подполковника и пролетта” е забавно, но и зловещо предупреждение, което въвежда читателя в свят на политически игри, интриги и конспирации. В него всякакви прилики с действителни лица и събития са напълно случайни и само понякога верни. Четете на своя отговорност.
 

Коментари