Печат
Категория: Създадена на Неделя, 07 Февруари 2021 Написана от BurgasArt
След успеха на Мария Бакалова, колко от колегите й у нас си казват „щом тя може, мога и аз“?
 
Мария Бакалова от Бургас до Борат. Тя е кълбо от енергия, което не спира да удивлява целия свят с таланта си, без страх се впуска в сцените, които и е приготвил животът, за да сбъдне своята американска мечта.
 
„Амбициозна, много работлива, неуморима и така да се каже искаща, много е важно да искаш да влезеш в огледалото на сцената“, казва проф. Добчев пред бТВ.
 
До късна вечер, но шест години по-рано, именно в Националната Академия за Театрално и Филмово изкуство Мария и още двайсетина бъдещи актьори създават своето второ семейство: клас професор Иван Добчев 2019.
 
Десетки изпити, няколко турнета в страната, Русия и Румъния, днес в аудитория 203 професор Добчев и асистентът му Димитър Саржиев обучават нова вълна от млади артисти и си спомнят за едно различно момиче.
 
Саржиев и Добчев я поставят в ситуации на свободна работа, в които да намери пътя към драматургията. Като част от този свободен процес Симона, Влади и Божидар също поемат успешно своя път, но към големите театрални сцени у нас. И сякаш вътрешно все още не могат да повярват, че момичето, с което са имали първия общ дом, сбъдва своите най–съкровени желания отвъд океана.
 
Най-близкият човек до Мария по време на следването и е певицата Мила Робърт. Общата им лудост ги прави неразделни, както по време на тежките изпити, така и в смелите им приключения.
 
„Струва ми се като ония ден, пихме бира там на пейките и тя беше такава „Аз отивам в Америка“ , спомня си Мила Робърт.
 
Освен в театъра още докато е на родна земя Мария жъне редица успехи и в киното. Получава награда за най-добра актриса за ролята си във филма на Вал Тодоров „Трансгресия“ на Alternative Film Festival в Торонто, зрителите я познават и от ролите ? в „ХІІ А“, „Ангели“, снима се в най-новия филм на Ивайло Пенчев „Като за последно“.
 
Последната ? голяма роля е на майката на Иван Бърнев във филма „Бащата“. Там тя се появява като млада жена в ретро кадри, напомнящи сериала „На всеки километър“.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...