Печат
Категория: Създадена на Неделя, 24 Януари 2021 Написана от BurgasArt
За трети път КИНОКЛАС БУРГАС към "София филм фест на брега", с ръководител режисьорът Надежда Косева, ще срещне учениците си с магията на киното отблизо.
Той ще им даде възможност да създадат своя интерпретация на определени епизоди от избрания от проф. Георги Дюлгеров филм "Сцени от живота на една актриса" на режисьора Иван Владимиров, и да участват като сценаристи, режисьори, оператори, актьори, сценографи, звукорежисьори и монтажисти. Част от участниците отново ще сформират Младежко жури на поредното издание на "София филм фест на брега", което присъжда наградата на Областния управител на Бургас за най-добър късометражен филм.
 
КИНОКЛАС БУРГАС 2021 ще се проведе в 3 етапа:
 
Първи етап (изцяло ОНЛАЙН)
 
07 февруари-07 март 2021 - лекции от доказани специалисти в българското кино; прожекция на филма "Сцени от живота на една актриса"; дискусия с режисьора Иван Владимиров; избор на епизоди от филма, които ще бъдат интерпретирани; разпределение на екипи и ролите в тях.
 
Втори етап
 
10-17 март 2021 - подготовка за снимки; снимачен процес; монтаж; оценяване на филмите; обявяване на новото Младежко жури.
 
Трети етап
 
17-26 март 2021 - гледане на филмите от програмата на "София филм фест на брега";  обсъждане на някои от тях с техните автори или с ръководителя на Кинокласа Надежда Косева; присъждане на наградата на Областния управител за най-добър късометражен филм от новото Младежко жури.
 
 
КАК СТАВА ЗАПИСВАНЕТО?
 
* Ако сте на възраст между 16 и 30 години, изпратете лично съобщение на страницата на "София филм фест на брега" във фейсбук: https://www.facebook.com/sffnabrega/, както и кратко видео - до 1 минута, в което се представяте и споделяте защо бихте искали да участвате.
 
* Краен срок за записване - 4 февруари (включително).
 
* Записването се отнася до трите етапа на Кинокласа, записване за един или два от етапите му няма да бъде прието.
 
* Участието в Кинокласa е безплатно!
 
Надежда Косева се ражда в София през 1974 г. Завършва режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което участва в омнибуса ,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с филма ,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните ,,Омлет‘‘ (2009) и ,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино е "Старецът и морето‘‘, който беше част от проекта 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм "Ирина" (2018).
 
Филмите на Косева обикалят света и донасят редица престижни награди. Заедно със Светла Цоцоркова създават продуцентската компания ,,Фронт филм‘‘ през 2005 г. и продуцират фестивални фаворити като ,,Буферна зона‘‘ (2014, реж. Георги Дюлгеров), ,,Жажда‘‘ (2016, реж. Светла Цоцоркова) и ,,Кораб в стая‘‘ (2017, реж. Любомир Младенов).

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...