Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 05 Август 2013 Написана от BurgasArt

Балчо Балчев: Най-страшни са робствата, които сами си налагаме

BurgasPlus

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, казва Малкият принц на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Големият български поет Балчо Балчев пък вярва, че в този свят, който е по-катранясал от ад, дори и дяволът може да ни е подвластен. Най-страшни са обаче робствата, които сами си налагаме, каза авторът на “Баладично писмо” по време на рецитала си “Бардове без китара” на “Охлюва”.

 “Вечеря със сатаната”, “Кочо”, “Самоубийството на Ангел Кънчев”, “Баладично писмо”, бяха част от заглавията на стихотворенията, с които Балчев спечели обичта на бургаската публика.

Догодина обещавам да си взема китарата, каза поетът-журналист. Той пожела на организаторите на “Солени ветрове” следващата година сцената да не е на “Охлюва”, а на стадиона и фестивалът да събере най-добрите бардове от света.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...