Печат
Категория: Създадена на Събота, 21 Февруари 2015 Написана от BurgasArt

Може ли да махнете този артикул - гавра с най-добрия БГ президент, писал на бунтаря потребител и след отказа му, заплашил, че е сезирал институциите

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Гневен фен на президента Росен Плевнелиев заради рекламата на боксерки и слипове с лика на държавния глава, заплаши в eBay техния дизайнер със съд. Първоначално той предложил на Станчо Банджо в лично съобщение, изпратено в най-посещавания сайт за онлайн търговия, да свали рекламата си на бельото с лика на изплезения върху гащите президент, но след отказа на музиканта да го направи, започнал да отправя заплахи.

„В първото му съобщение пише: „Може ли да махнете този артикул - гавра с най-добрия БГ президент?“, а аз му отговорих, че това не е гавра, а реклама в американски стил. И други световноизвестни лидери също са щамповани по бельо. Най-добрите винаги са прицелна точка за комерсиалните реклами. Така се увековечават“, добавя музикантът, който се прочу през 1993 година чрез авторско предаване – конкурс за млади певчески таланти на Кирил Ампов „Хит Минус Едно“ по Канал 1 на БНТ, където още с първата си поява оглави класацията.

„Писал съм до няколко БГ институции. Надявам се да има справедливост за гавра с президента, за да свикнете с последствията за съзнателното си поведение“, заплашва президентският фен. Кънтри певецът, който преди около две години възпя бургазлията Октай Енимехмедов след нападението срещу Ахмед Доган, обаче прие хладнокръвно заплахите.

„Бих желал въпросът наистина да бъде повдигнат официално до съответните институции, пред които съм подготвен да се явя по своя воля. Предвид обстоятелствата, обаче, явяването ми ще бъде факт едва при изпълнението на условията да бъде осигурено и присъствието на ищеца (в случая Росен Плевнелиев, като пряко заинтересовано лице) и да бъде отворен за медиите процес.  Ако президентът не се е яви лично в съда, по силата на същата логика ще бъде принуден да упълномощи човек да го представлява пред съдебните инстанции“, добавя Станчо Банджо. Той призна, че смята да продължи с провокациите към президента, защото нарушавал съзнателно, целенасочено и системно българската Конституция. 

„Без определен повод ще добавя само, че провокативното ми отношение не е адресирано към персонажа на Росен Плевнелиев, а единствено към народния служител, т.е. президентът на Република България и заеманата от него отговорна държавна длъжност. Причините съм ги упоменавал нееднократно- съзнателно, целенасочено и системно нарушаване Конституцията на републиката и неприкосновената й цялост, цитирайки и спазвайки я двулично, само във случаите, в които тя защитава единствено одържавената олигархична власт, отделяйки тенденциозно текстове от нейния контекст. Ще се радвам, ако темата получи продължение (според заканите Ви в съобщението), за да мога да я направя широко медийно и обществено достояние. Длъжен съм и да Ви уведомя, че това не са първите ми (нито ще са последните) провокации към президента“, пише още бунтарят.

Единствената ми мотивация е ангажиментът, който имам по силата на същата Конституция, която съм длъжен да спазвам, в случаите, когато тя бъде грубо погазвана от (без)отговорни държавни лица, работещи в ущърб на собствения си народ, добавя музикантът. 

Защитавайки идеята си за нудизъм в управлението, той се обърна към медиите с молба да кажем истината. Историята малко напомня на приказката за новите дрехи на царя, но в нея президентът не е гол. Той само може да се изплези от задника на този, който си купи от eBay гащички „Роско“. Техният „дизайнер“ признава, че е възможна появата на алергии при хората с изнежени задни и закърнели предни части, както и с чувствителна психика, податлива на политически внушения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...