Защо няма кой да спаси жените, които скачат от моста в Бургас? Липсва ни бай Данчо

Печат
Категория: Лица Създадена на Четвъртък, 03 Юни 2021 Написана от BurgasArt
Ням народ сме, разкри феномен от Белото братство Михаил Иванов от Бургас, а Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ бай Данчо сподели защо е спасил жена от моста във Варна
 
Красиви жени скачат от моста в Бургас и отиват в ада. Рибари ги гледат нямо как се качват на парапета и политат. Отиват на другия свят пред погледа на равнодушните сеирджии, държащи въдици в ръце. Къде са мъжете на най-добрия град за живеене!? Защо си отиде човечността? 
 
Невена Коджуклиева е една от жените, скочила от моста в Бургас. Мъката е денонощна, споделя съпруга й Никола. В едно от последните предавания на Станислав Цанов, качено в youТube канала му „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“, се припомня за трагедията. 
 
„Пълно беше с рибари. Видели са я как се качва, но никой не е извикал за помощ. Гледали я как скача. Викнете бе, неми ли сте!? Ням народ. Глух, сляп и ням!“, коментира пък феноменът от Бялото братство Михаил Иванов. 
 
Не по-малко мистериозна е и смъртта на красивата Валя. Близките на медицинската сестра  са убедени, че тя не се е самоубила. Някой я е самоубил. Къде отидоха мъжете? Защо няма кой да спаси жените, чиито души отлитат от моста? Вероятно защото го няма супергероя бай Данчо, който живее втори живот, за да помага на хората в беда. 
 
Скачането от мостовете се е превърнало във феномен. Те са като магнит за неудачници, желаещи да се простят с този живот. 
 
От 10-те най-популярни места за самоубийство в света, осем са мостове. Аспаруховият мост във Варна не е изключение. 
 
На 23 април възрастната жена преминава загражденията на моста с очевидното намерение да сложи край на живота си. Колите фучат край нея, а тези отвътре гледат сеир, разказва Станислав Цанов. 
 
Появява се обаче един супергерой и той прогонва онази с колата. Бай Данчо, който живее втори живот след няколко операции заради злокачествен тумор, маха като регулировчик с надеждата някой да спре и да му помогне да свали жената, впила крака и ръце в парапета. Спира само един бакшиш, но за кратко. 
 
„Спря едно такси, помислил ме е бакшиша за клиент. Поисках помощ, а той отговори: „А, ами ако някой ме блъсне!?“, разказва мъжът. 
 
„Жената ми каза „Не ме питай за имената. Под депресия съм и под стрес. Тежко ми е“. Срамно е тези, които минаваха оттам да ги наречеш хора. Махах им да спрат и да ми помогнат, защото се беше вкопчила с краката за парапета“, добавя той.
 
„Няма човечност. Никой не спря“, казва спасителят от Варна. 
 
Йордан знае какво е да си близо до смъртта. Вече е преборил онкологично заболяване, за да разбере няколко години по-късно, че разсейките са се върнали и битката започва отначало. 
 
„Бедно момче съм. Опитвам се с честен труд да си изкарвам парите, да постигам целите си. Не искам пари и слава“, казва той.
 
„Имам злокачествен тумор от 21-годишна възраст. След първата операция, минах специален скенер и нямаше нищо, но друг ми показа, че имам разсейки на подбъбречните съдове“, добавя мъжът. 
 
„Подложих се на химеотерапии и какво ли не. Изпаднах в депресия. Казах на лекаря, че ми е писнало от операции, но той ми отговори, че ако искам да живея, трябва да ме оперират. След 9-часова операция оцелях“, разказва той.
 
„Може би това, че живея втори живот, ме е довело до това да се опивам да бъда добър. Вероятно това не е случайно. Щом Господ е решил да съм тук, има защо“, споделя бай Данчо. 
 
„Всички ние, можем да бъдем супергерои, да спазваме социална дистанция. Супергероите носят маски“, казва пък посланика на САЩ Херо Мустафа. 
 
Кой наистина е супергерой, пита Станислав Цанов. Отговорът е ясен. Такъв е само бай Данчо. Мъжете са деградирали. Изгубили са се някъде. Останал е само човекът, който преборва рака. 
 
„Повечето самоубийци пробват няколко пъти преди да успеят. Утре Данчо може да го няма на Аспаруховия мост и тя да реши да скочи. Какво да направим – да разчитаме на близките й? Очевидно не може. Да разчитаме на държавата да я спаси? Е толкова наивни чак не сме“, коментира водещият на „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“. 
 
„Ходих до районното полицейско управление, където я откарахме. Чаках час и половина, за да получа отговор „Не сме записали нищо за нея“. Жената е била в депресия и са я пуснали да се прибере“, разказва бай Данчо. 
 
„Ако някой има информация за тази жена, коя е, как се казва, каква е историята й и от какво има нужда, оставям фейсбука на Данчо за връзка с него. За нея има приготвена сума, която ще й бъде предадена веднага от името на хората в Пейтриън“, разкри Станислав Цанов. 
 
Йордан от Варна не само спасява депресираната жена, опитала се да скочи от моста. Той се опитва и да й помогне финансово, макар да не е ясно кой от тях двамата е по-беден... Беден финансово. Жалко, че и в Бургас няма такива „бедняци“ като него, че няма мъже, спасяващи красавиците, скачащи от моста!
 

Коментари