Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 15 Март 2021 Написана от BurgasArt
Стават чудеса. Номинираха я за Оскар
 
Бургазлийка е на път да вземе най-престижната награда в киното - „Оскар“. Звучи невероятно, но стават чудеса и актрисата Мария Бакалова вече официално е номинирана за статуетката. Дори и да не успее да се пребори за приза със звездите Оливия Колман, Глен Клоуз, Юн Ю-джун и Аманда Сийфрид, името на момичето, което тръгна към голямото кино от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, ще влезе със златни букви в историята. Тя е първата българка, номинирана за „Оскар“. 
Момичето, което израсна в Бургас блесна в Холивуд с ролята на Тутар (дъщерята на Борат).
 
 
Приятелите й я благотворят, а преподавателите й по актьорско майсторство признават, че още в Музикалното училище тя се е откроявала с таланта си – била готова за голямата сцена. Завистниците и дори някои от колегите и преподавателите от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ се опитват да омаловажат постиженията й, твърдейки, че ролята й в „Борат2“, заради която може да вдигне най-ценната в света статуетка, не била причина за гордост. Номинацията й е за актриса в поддържаща роля обаче е най-приятната изненада за хората, които я харесват и обичат. Тя заслужава, казват хилядите й почитатели в социалните мрежи. Заслужаваме и ние след „Златната топка“ на Христо Стоичков да имаме и българка с „Оскар“. 
 
 
Бакалова вече бе номинирана и за "Златен глобус", за приз на Гилдията на сценаристите в САЩ, на Американско-канадската асоциация на критиците и на британската филмова академия (БАФТА).
Талантливата актриса вече бе наградена от Международната академия на печата, както и от Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства, припомнят от Нова телевизия. Също така спечели наградата "Изборът на критиците" за най-добра поддържаща роля и тази на лондонските кинокритици. 
 
 
Време е в колекцията й да влезе и „Оскар“, а ние да се гордеем с постиженията й!

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...