Бардът Славимир Генчев отлетя в небесния оркестър след Светлана Стоянова

Печат
Категория: Лица Създадена на Събота, 07 Ноември 2020 Написана от BurgasArt
Славимир Генчев си отиде ненадейно като Светлана Стоянова. Беше и голям, и земен, споделят приятелите му
 
Още един бард отлетя в небесния оркестър. Загубихме Слави Генчев. Бог да го прости! Това сподели във Фейсбук бардът Геновева Цандева. 
 
Славимир Генчев си отиде ненадейно като съоснователя на бардфеста „Солени ветрове“ Светлана Стоянова. Приятелите и почитателите им скърбят, защото кръгът на небесните ангели се увеличи с още две светли души. 
Славимир Генчев е автор на пет стихосбирки. Работил е като журналист и редактор в различни вестници, бил е и уредник на музея на Дебелянов в Копривщица, както и преподавател в ИЧС - София. Член е на Съюза на българските писатели.
 
Генчев е носител на няколко национални литературни награди: "Димчо Дебелянов" (1975, Копривщица), "Яворов и ние" (1985, Поморие), "Магията Любов" (2001, Казанлък), "Мечти по лято" (2002, LiterNet), "Свищовски лозници" (2007, Свищов). Като изпълнител на авторски песни печели втора награда в Добрич (1988) и първа награда в Несебър (2002), припомнят от liternet.bg. В специализирания портал за литература са публикувани негови стихове, фейлетони, рецензии и статии.
 
На Бардфеста в Ловеч през 2009 г. на Славимир Генчев бе връчена наградата „Златен век” на Министерството на културата за принос в развитието на авторската песен.

Коментари