Наградиха Димитрина Тенева за цялостен принос към културата

Печат
Категория: Лица Създадена на Петък, 25 Януари 2019 Написана от BurgasArt

 Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, каза актрисата, след като кметът Димитър Николов призна, че й е фен
Снимки: Георги РУСЧЕВ – Флагман.БГ
Актрисата от бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ Димитрина Тенева получи едно от най-ценните отличия и признания на церемонията „Личност на годината 2018“ в Грандхотел и СПА „Приморец“. Лично кметът Димитър Николов в петък вечер сподели, че й е голям почитател, след като й поднесе Почетен диплом за цялостен принос в развитието на културата и популяризирането на драматичното театрално изкуство в Бургас. То е и по повод 70-годишния й юбилей.

На тържествената церемония пред елита на града Николов каза, че Тенева е изключително атрактивна, работлива, има безкрайна енергия и успява да вдъхновява своите млади колеги, които я боготворят. Затова няма бургазлия, който да не я обича, добави той.
„Цялата й кариера премина през бургаския театър. Желая й много здраве и други прекрасни роли!“, добави градоначалникът.
Той я нарече огнено момиче и бургаски символ, а след това призна, че е й се възхищава като зрител на всички театрални постановки.
Кметът благодари на колегите от Флагман.БГ за организацията на „Личност на годината“ и изтъкна, че за него доброто е противоотровата на злото, а затова всички ние трябва да се стремим да го следваме.
„За мен всички номинирани са победители, защото доброто няма количествено измерение. То просто следва порива на сърцето. Дано и в следващите години да виждаме такива ярки личности, на които да се възхищаваме“, заяви Николов, а Димитрина Тенева призна, че е благодарна на съдбата, че е родена в Бургас, защото този град, в който са израснали най-добрите поети, актьори и музиканти, за нея е културната столица на България.

Коментари