Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 03 Септември 2018 Написана от BurgasArt

"Аполония“ е чудото на нашето време, каза писателят Георги Господинов

По-лесно е да си гневен и истеричен, отколкото смирен, защото се изисква повече култура и сила на характера, а ние свикнахме да говорим на посоки като в кръчма. Това каза пред камерата на бТВ писателят Георги Господинов.

Той определи последната си книга „Всичките наши тела”, като книга, след която да се мълчи.
В Художествената галерия в Созопол Господинов вече представи сборника със свръхкратки разкази „Всичките наши тела”. В книгата са събрани 103 свръхкратки истории, както ги нарича авторът.

Имаме нужда да мълчим малко след време на прекалено говорене, това са истории, след които има празно пространство, заяви в „Тази сутрин“ писателят, цитиран от flagman.bg.
По думите му по-човешко е да има пауза след всичките ни приказки, пауза, в която да се съберем и малко да се върнем към себе си.
„Това, което се натрупва като мълчание, рано или късно избухва. Това е особен динамит, който не може дълго да стои кротък. Липсва разговор в общността ни. Стигнало се е дотам, когато думите не действат вече и хората си крещят“, изтъкна Господинов.
„Аполония“ е чудото на нашето време. Има го този фестивал вече 34 години. Не си спомням да има друг, който да продължава толкова дълго“, добави той.
„Бъдещето не е дефицитна стока, която можем да си вземем от магазина. Ако го чакаме така, то се е изчерпало. Ние сме на ръба и трябва да решим какво ще правим оттук-нататък като общество. Липсата на хоризонт и на бъдеще е опасно, не може да живеем с идеята, че каквото и да направим, нищо не може да се промени!“, заяви писателят.
Когато пишеш книга, нямаш право на грешна дума, защото тя кънти веднага, каза още той.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...