Печат
Категория: Създадена на Сряда, 20 Юни 2018 Написана от BurgasArt

Детето, което на 28 юни ще навърши 6 години, има тумор в надбъбречната жлеза, но лекарите дават надежда, че ще победи страшната болест
Тони Димитрова, Васил Найденов, Лазар Налбантов, Преслава Минасян, Павел и Венци Венц, Виктор Калев и други любими български певци и артисти се събраха на една сцена в сряда, за да помогнат на Цвети от Бургас, който има тумор в надбъбречната жлеза и се нуждае спешно от 93 118 евро за лечение.

Благотворителният концерт бе в Летния театър тази сряда и в него участие взеха талантливите възпитаници на детските градини и училища в града.
 Преди месец родителите на Цветомир Чалъков научили страшната диагноза - невробластом– тумор в надбъбречна жлеза.
„Моля за помощ всички приятели и добри хора, нашето прекрасно съкровище и много важна част от нашия живот, нашият малък Цвети има нужда от помощ! Моля всеки един от вас, който има възможност да помогне, за да може той да бяга и лудее редом до нашите деца и прелестната му усмивка да не спира да грее за прекрасните му родители, роднини и приятели!“, призоваха приятели на Цвети в платформата за набиране на средства helpkarma. Досега обаче там са набрани едва 1305 евро. С близо 34 000 лева вече разполагат близките на момчето, а за трансплантирането на стволови клетки са нужни 50 000 долара. Химиотерапиите, без които детето не може да се справи с тумора, пък са на приблизителна стойност от 50 000 евро.
През последния месец Цвети е опериран по спешност и са проведени съпътстващи терапии. За да се справи с болестта, Цвети се нуждае от спешна, скъпоструваща медицинска помощ. За съжаление, към настоящия момент Фондът за лечение на деца към Министерство на здравеопазването все още не се е произнесъл по искането за финансова помощ, заявено от родителите на Цвети, а болестта не чака. Всяко забавяне би могло да влоши допълнително състоянието на момчето.
За съжаление семейството не е в състояние да осигури нужните финансови средства за провеждане на пълноценно лечение - химиотерапии и трансплантация на стволови клетки. Молим ви да подарите надежда на Цвети, призоваха приятели на семейството.
„На 15 юни приключи вторият курс химиотерапия на нашето момченце Цвети. Нашето, защото благодарение на всеки един от Вас, той получи възможността да живее! Всеки ден ни е дар - от Вас и от Бог! С болка и огорчение се връщам преди месец, когато българските доктори ни съобщиха лошата вест и с лекота отказаха да го лекуват. Днес аз съм щастлива, защото благодарение на Вас, помощта на близките ни и усилията на чуждестранните доктори, чувам най-святата думичка “мамо”! Прекланям се пред добротата и съпричастността ви! От цялото си сърце Ви благодаря!!!“, сподели пък във Фейсбук групата „Заедно за Цвети #Любов Group“ Наталия Недева.
Благодарение на бързите действия на родителите и близките си, както и на адекватната медицинска помощ, Цвети се подобрява, но лечението трябва незабавно да продължи.
„Молим Ви да подарите надежда на Цвети! Всеки лев ще е от полза, тъй като предстои дълъг период на лечение“, призоваха приятели на семейството в социалните мрежи.
Те цитират писателя Ерик-Еманюел Шмит, според когото "Животът е странен подарък. В началото надценяваме този подарък и мислим, че сме получили вечен живот. След това го подценяваме и го намираме за гаден, прекалено къс, почти сме готови да го захвърлим. И накрая си даваме сметка, че не е било подарък, а даден само назаем. И тогава се опитваме да го заслужим...".
 В над 100 обекта в различни градове в цялата страна са сложени кутии за набиране на помощи
Поставени са вече кутии магазина за авточасти „Тандер“ на бул. „Македония“ 28; „Смехорани“ в к-с " Зорница", в сградата на 5d кино, салон „Петя Петрова“ MAKE UP studio, ул. „Гурко“ 13, закусвалня „Зиа“ в ж.к. „Изгрев“, до „Билла“, хранителни магазини - "7+", к-с „Лазур“, "7+ Център", ул. „Цар Симеон“, "7+“ в кв. Долно Езерово, „Лондис“ на ул. „Москва“; в магазина за хранителни стоки на ул. „Рилска“, в салона за красота Yo Stileна ул. „Цар Асен“ 60, в магазин "Камел" на ул. „Георги Кирков“ 11.
Пълният списък на местата можете да намерите в страницата „Заедно за Цвети #Любов Group“ във Фейсбук.
Малката Ели, която е сред най-добрите приятели на Цвети, вероятно е разплакала доста от зрителите на СКАТ, като сподели пред камерата, че иска всички хора да му помогнат, за да е здрав и отново да си играят. Майка й
 Цветомира Стаматова, която пък е една от организаторките на благотворителната кампания, призова всички българи да бъдат щедри,
за да може Цвети да победи коварната болест.
„Той е дете на мои приятели. Цвети е едно прекрасно, лъчезарно, слънчево дете. Допреди месец играеше с нашите деца. Отскоро близките му се сблъскаха с тази коварна диагноза. От името на всички мои приятели призовавам да ни помогнете Цвети да е отново до нас, да съберем тази непосилна сума! Ако всички се обединим, ще стане посилна“, заяви Стаматова.
„Единствената пречка в момента е голямата сума, защото лекарите дават големи надежди и в клиниката, където се лекува казват, че оттам не излизат неизлекувани деца. Нека му помогнем, за да може едно българско дете отново да е сред нас!“, добави тя.
 Към зова за помощ се присъединява и директорката на детската градина, която посещава Цвети
- Константина Иванова от ОДЗ „Брезичка“.
„Цвети е много добро и лъчезарно дете. Слънчево е и е в прекрасни отношения с другите деца. Той заслужава втори шанс и нека всеки, който има възможност, да се отзове!“, заяви тя.
Всеки, който желае да помогне за лечението на Цвети, може да го направи на следната дарителска сметка:
Цветомир Красимиров Чалъков - IBAN BG60RZBB91551009366733
BIC/SWIFT RZBBBGSF, Райфайзенбанк България

Събраните средства по специалната дарителска сметка ще се използват единствено за заплащане на лечението на Цвети. Скоро ще бъдат представени пълен комплект медицински документи, удостоверяващи състоянието на Цвети, както и размера на нужните суми за заплащане на лечението му. Допълнителна информация може да бъде предоставена при желание.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...