Печат
Категория: Създадена на Сряда, 06 Юни 2018 Написана от BurgasArt

Да помогнем на талантливата Анна да учи в най-престижния филмов университет в света!

Ще бъда и първата българка в Peter Stark, споделя Анна Дамаскова, но добавя, че за да сбъдне мечтите си, се нуждае от 35 000 долара за първата година от магистратурата
25-годишната бургазлийка Анна Дамаскова, която вече е правила филми с Джерард Бътлър, Морган Фрийман, Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, има шанс да покори меката на киното – Холивуд. 

Чаровното момиче, което от няколко години работи в студио „Бояна“ като асистент-режисьор, в креативната концепция на реклами и клипове и като директор продукция на телевизионно шоу, получи златен шанс от съдбата, съобщава в. „Компас“.
„Приета съм в най-престижното и най-старото филмово училище в САЩ – USC School of Cinematic Arts (https://www.youtube.com/watch?v=JYqhsmZFZRg&t=468s). Специалността е „Магистър продуцентство за кино и телевизия“, а името на програмата е Peter Stark Producing Program (https://www.youtube.com/watch?v=sH64ZPepM-c). Това е наистина голямо постижение, но за да мога да започна обучението си през август 2018, са ми необходими сериозни финансови средства, с които не разполагам“, споделя Анна.
„Имам нужда от вашата финансова подкрепа, за да постигна това. Междувременно аз от своя страна съм се посветила на намирането на стипендии и спонсори“, добавя тя.
В indiegogo.com тя е публикувала видеоклип и информация за себе си. Там разказва за забележителните си постижения. В платформата за финансиране на проекти дава своя телефонен номер и e-mail, надява се да срещне спонсор, който да й помогне да сбъдне мечтата си.
„Киното е изкуство, но също така е индустрия, бизнес, който е необходимо да разбираш, за да бъдеш успешен. Продуцентската програма

Peter Stark е уникална възможност, която имат само 24-ма души, селектирани от стотици кандидати от цял свят

В процедурата на кандидатстване получих препоръки от Ярив Лернер (изпълнителен директор на кино студио Бояна), Лара Андерсън (декан на престижния London College of Communication, University of the Arts London.) и Нишад Шагул (студент в същата магистратура, номиниран за студентски Оскар за късометражния филм Border Patrol 2013)“, разказва Анна Дамаскова.
През януари тя е била допусната до интервю с декана на USC School of Cinematic Arts – Лорънс Търман, който е продуцент на филми като „Абсолвентът“ / The Graduate – 1967, „Американска история X“ / American History X – 1998 г. Месец по-късно е приета в университета. Разбрах, че ще бъда и първата българка в тази специалност, споделя бургазлийката.
„USC School of Cinematic Arts е в сърцето на Холивуд и предоставя най-добрия възможен старт в кино индустрията. Посочен е като най-добрият университет за кино поради много причини. Впечатляващ е списъкът от преподаватели и гост лектори – това са хора, които съставляват индустрията, а много от тях са и възпитаници на USC. Те работят като креативни, програмни или изпълнителни директори на студия като „Дисни“, „Амазон“, „Сони“, „Метро-Голдуин-Майер“ и много други“, обяснява Дамаскова.
„Списъкът наистина е безкраен: продуценти на филми като Pulp Fiction/“Криминале“, A Beautiful Mind / „Красив ум“, Star Trek (2013), Mad Men / „Момчетата от Медисън Авеню“; режисьори и писатели като Джордж Лукас (Star Wars, American Graffiti), Робърт Земекис (Форест Гъмп, „Завръщане в бъдещето“), Робърт Родат („Спасяването на редник Райън“). Най-ценни са връзките и огромният набор от контакти, които създаваш в индустрията“, добавя тя.
„Самата магистратура е изцяло практически насочена, като стажът в студио е задължителна част от образованието. Буквално във всяко студио има някои? от програмата Peter Stark на ръководни постове. Както самите те се шегуват,

Peter Stark си e една собствена “мафия” в Холивуд“,

разказва Анна.
Тя вече е платила таксата от 1000 долара, с която официално потвърдила мястото си в университета.
„USC също ми отпусна стипендия от 1000 долара. Така до момента имам осигурени 7000 долара от таксите за първата година. Магистратурата е две години, като първият семестър започва на 21-ви август 2018 г.“, уточнява Дамаскова.
Нужни са ми 35 000 долара, за да мога да замина и да платя семестриалните такси за първата година – 42 000 долара, от които до момента съм събрала 7000 долара, добавя тя.
„Там ще работя. Ще кандидатствам през цялото време за стипендии. Много е скъпо да живееш там, но ще се боря сама. Таксите за университет обаче са ми извън силите“, каза Анна в интервю за Радио Бургас на БНР.
„Пътувах на много места, киното ми е донесло толкова много различни преживявания, като например да търся овце и лодки на брега на Атлантическия океан в Ирландия, да пътувам в Индия и Хималаите, да срещна тигър в джунглата. Била съм и в Тува, където с доброволци разкопавахме гробове от скитската култура. И толкова други неща…“, добавя тя пред колеги от националното радио.
„Следващата ми цел е да събера 56 000 долара. Това ще покрие семестриалните такси плюс разходите за живот за първата година. Лос Анджелис хич не е евтин град. Тогава ще имам възможност да работя и да спестявам пари за втората година, за да мога да си позволя да завърша образованието си без толкова сериозни финансови затруднения. Междувременно ще трябва да продължа търсенето на допълнителни средства за втората година“, споделя младата дама.

Общо 100 000 долара са й нужни,

за да може да плати семестриалните такси за двете години и да покрие другите разходи през първата година от следването.
„По този начин ще мога да се съсредоточа изцяло върху магистратурата и да използвам на максимум възможностите, които ми предлага. Ще имам възможност да работя и да трупам опит само по специалността си. (Не добавям за цел разходите за живот за втората година, тъй като съм сигурна, че възможностите за работа и стипендии ще могат да ги покрият на този по-късен етап“, добавя тя.
„Времето ме притиска, защото годината започва на 21-ви август 2018 година. Аз писах на всички институции в областта на образованието и културата в България, но от много не получих дори отговор. За съжаление няма механизми за финансиране на образование, дори и да става въпрос за такива престижни университети“, сподели талантливата бургазлийка пред наш репортер.
„Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино. Искрено вярвам, че стремежът ми за подобно ниво на развитие ще срещне подкрепа и насърчение“, добавя тя.
Сумите са доста сериозни, но възможността, която имам пред себе си, наистина си заслужава, споделя талантливото момиче.
„Благодаря много на всички, които ме подкрепят! Можете да се свържете с мен. Ще се радвам на предложения и идеи, които да ми помогнат да постигна целта си“, добавя тя.

Фондация “Шанс за децата на България” е отпуснала стипендия от 5000 долара на талантливата бургазлийка Анна Дамаскова.
„За да мога да приема мястото си в университета и да имам право на студентска виза, трябваше да предоставя документи за финансов гарант на стоийност 63,212 долара – 42,012 долара за семестриалните такси и 21,200 долара за разходи за живот (според правителството на САЩ). Намерих финансов гарант в лицето й с огромната подкрепа на фондация “Шанс за децата на България”, която също така ще ме подкрепи и със стипендия“, споделя красивата бургазлийка в онлайн платформата за финансиране на нови проекти indiegogo.com.
Тя е завършила през 2014 година своята бакалавърска степен, специалност „Режисура“, в Northern Film School в Англия, с най-високата оценка (First-class Honours Degree). По време на обучението си е спечелила възможността да учи и един семестър в една от най-добрите филмови академии – FAMU в Прага.
„От завършването ми работя в киностудио „Ню Бояна“ в продукциите на музикални клипове, реклами, пълнометражни филми и други. Работила съм като трети асистент-режисьор, в креативната концепция на реклами и клипове и като директор продукция на телевизионно шоу. Работата ми в киното ме отведе на много места в България и в чужбина – Ирландия, Русия, Индия, Англия и други. Това е една малка част от нещата, които са ме довели дотук и чрез които съм натрупала опит“, добавя Анна Дамаскова.
Тя е възпитаник на Английската гимназия в Бургас. Още в ученическите години талантливото момиче започнало да се интересува от кино. За разлика от своите бивши съученици обаче се връща в България, след като завършва висшето си образование в Обединеното кралство.
Кампанията за събиране на средствата, необходими за Анна Дамаскова, за да учи в най-добрия университет в света започна в indiegogo
– https://www.indiegogo.com/projects/help-me-study-film-producing-at-usc-adventure.

Телефон за контакти: +359 988307046
Имейл: РўРѕР·Рё имейл адрес Рµ защитен РѕС‚ спам ботове. РўСЂСЏР±РІР° РґР° имате пусната JavaScript поддръжка, Р·Р° РґР° РіРѕ видите.
Фейсбук: https://www.facebook.com/anna.damaskova.77
IMDB: https://www.imdb.com/name/nm7104960/?ref_=nv_sr_1

 

 

Можете да я подкрепите и директно:
Paypal: https://www.paypal.me/Damaskova

 

 

Банкова сметка:
Анна Радостинова Дамаскова
IBAN: BG20

 

UNCR 7000 1523 2673 40
BIC: UNCRBGSF

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...