Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 21 Ноември 2013 Написана от BurgasArt

Бардът представи в Бургас книгата си “Всички клоуни отиват в Рая”

Димитър МИШЕВ

Новата книга на барда Ивайло Диманов “Всички клоуни отиват в Рая” бе представена снощи в Бургас, съобщава бургаският вестник "Компас". Зала “Петя Дубарова” на Морското казино бе като истински храм за приятелите на автора и за ценителите на изящните слова, предпочели срещата с него, вместо да празнуват с близките си Деня на християнското семейство.

Бардът, който твърди, че поезията е най-добрата ваксина срещу простащината, излива в своите стихове душата си. Затова и стиховете му са живи и лесно достигат до сърцата. 

Наистина ли клоуните отиват в Рая? А тези от парламента къде им е мястото? Сравнението дразни поета.

“Едните не са клоуни, а циркаджии. Клоуните са артистите и аз имам предвид тъкмо тези честни и всеотдайни творци, които изгарят на сцената, за да ни накарат да се усмихваме да забравим този абсурд, който и Самюъл Бекет и Йожен Йонеско не могат да съчинят”, каза поетът в разговор с проф. Мира Кортенска по ТВ7.

Ивайло Диманов е носител на едни от най-престижните награди за журналист на годината, за литература - “Южна пролет”, националните отличия “В полите на Витоша”, “Димчо Дебелянов”, както и на международни отличия. Той е автор на осем книги, но “Всички клоуни отиват в Рая” е най-хубавата, защото в стихове сякаш е разказал живота си. Това заглавие и едноименното стихотворение се родиха когато нелепо си отиде актьорът Чочо Попйорданов, уточнява поетът. Книгата е посветена и на актьорите Тодор Колев, Велко Кънев, както и на всички клоуни, които ни напускат, добавя Ивайло Диманов.

Неговите клоуни приличат на героите на Чарли Чаплин.

Като истински трубадур той обикаля страната, за да представи своите стихове. Днес ще е премиерата на книгата му “Всички клоуни отиват в Рая” в Стара Загора. Ивайло Диманов ще рецитира свои стихове в кафе “Библиотеката” от 18:30 часа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

“Всички клоуни отиват в Рая” – ваксина срещу чалга културата 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...