Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 07 Септември 2015 Написана от BurgasArt

 Евгени Минчев празнува с Дариана Генова и известни певци 50-годишния юбилей на фестивала

 

Димитър МИШЕВ 

Снимки: Петя Буюклиева/Фейсбук

„Златният Орфей” възкръсна, но в тесен кръг. Известни певци се събраха заедно с изпълнителния директор на фондация „Генко Генков“ Дариана Генова в дома на Евгени Минчев, за да празнуват заедно 50-годишния юбилей на фестивала.

„В началото на лятото, по времето на социализма, а и малко след това, Слънчев бряг не беше огласян от пияни туристи, а от музиката на престижния международен песенен фестивал - „Златният Орфей”. И тази година, въпреки усилията на всички хора, съпричастни с Фестивала, той не се състоя във формата, в която беше замислен! Благодарение на Евгени Минчев, Дариана Генова, Райчин Генов всички ние обаче си спомнихме за сцената на „Златният Орфей“ - мястото, на което са изгряли много звезди! Домът на Евгени беше сцената, която обедини всички нас да празнуваме 50-годишния юбилей на „Орфея” и да си кажем, че „Орфей е имало, има и пак ще има!”, сподели Петя Буюклиева във Фейсбук.

„Благодаря на Евгени, че ни събра и че всички сте тук. За мен това е послание от вас, че трябва да съхраним „Златният Орфей“. Преживяхме нещо много жестоко и грозно, но тук искам всички да се заредим от вашата усмивка и очакване. Искам надеждата ви да ни захрани и да започнем подготовката на следващия фестивал. Днес следобед някои автори ми казаха, че почти са подготвили песните си за догодина. Ние не трябва да затихваме“, заяви Дариана Генова.

 

МОЯ СТРАНА...МОЙ ЗЛАТЕН ОРФЕЙ

Posted by Петя Буюклиева on 7 септември 2015 г.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...