Печат
Категория: Създадена на Събота, 20 Март 2021 Написана от BurgasArt

С Мая Манолова ще работим за защита на правата на потребителите от монополите и от своеволията на ЧСИ, обеща той

Спасението от мутрите и мафията от калинки е възможно, ако българинът пребори страха си и на 4 април отиде до урните, за да гласува срещу дъртите партийни грешници. За да успеем, трябва да предпочетем промяната пред подмяната и да намерим в интегралната бюлетина достойните хора, на които може да се доверим. Адвокат Теодор Шейков от коалиция „Изправи се! Мутри, вън“ е един от тях. Юристът с диплома от престижен университет в Париж е участвал във всички протести срещу мафията и монополите.
Няма да сгрешите, ако го подкрепите с бюлетина 18 и преференция 109.

-Бедна България е в локдаун със счупена икономика и стресирано население. Предизборен фашизъм или спасение може да се нарекат мерките, приети от здравните власти и защо решихте да се кандидатирате за депутат от „Изправи се! Мутри, вън“?

-Защото не може да се спасим без промяна, а тази коалиция обединява хората, участвали в протестите и екип от професионалисти, който ще работи за реформи. Без ново изборно законодателство и реформиране на институциите, системата ще продължи да убива, да ограбва гражданите, да съсипва бизнеса и младите хора ще бягат в чужбина, за да търсят по-добър живот, а приемането на мерки преди изборите има само една цел и тя е да се обезсърчат хората, борещи се за промяна...

-В понеделник българинът ще се събуди със затворени молове, ресторанти, училища и детски градини, а в същото време помощите, обещани от Сачева и колегите й от Министерския съвет, не достигат до хората. Какво бихте променили, ако народът отреди да сте сред 240-те избраници?

-Веднага трябва да приемем пакет от спасителни мерки и в същото време да реформираме институциите, защото има случаи, при които не нормативната разпоредба пречи на родителите да получат целева помощ за отглеждане на дете до 14 години, което е на дистанционно обучение, а интерпретация на административен орган. В Бургас има бум от жалби срещу Дирекция „Социално подпомагане“. Майки съдят тази институция, защото макар да отговарят на всички изисквания, посочени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, им е отказана помощта.

-Такъв е случаят с многодетна майка, на която преди десетина години помогнахте да осъди НОИ заради неправомерно спряно майчинство...

-Да. Сега тя е завела жалба в Административен съд - Бургас срещу Дирекция „Социално подпомагане“ и очакваме да се нарочи делото. Оспорваме отказ от помощта за родители, мотивиран с чл.16 б т. 2, който регламентира кой има право. Ясно е посочено, че тя се отпуска, когато двамата или единият от родителите, или родителят, отглеждащ сам дете, са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица или размерът на получаваното обезщетение е по-нисък от средномесечния доход по ал. 4. От Дирекция „Социално подпомагане“ обаче изискват родителят да е съкратен по време на извънредното положение или на обявената извънредна епидемична обстановка, а такова нещо в наредбата не е посочено.

-Означава ли това, че институциите у нас могат да си позволят безнаказано да дописват закони, наредби, за да ограничат хората за получаване на помощ или услуга?

-Така се получава и това е една от причините да съм сред кандидатите на „Изправи се! Мутри, вън“.
Сега с новото затваряне, дали пак трайно безработните ще останат зад борда? Дори и помощта да ви е била отказана, моят съвет е да подадете документи отново. Не пропускайте да обжалвате поне пред административния орган!

Такава гавра със законите и с правата на хората може да се получи само в страна, управлявана от Шайка с калинки и мутри. За да се промени това, не бива да допускаме същите хора да остават във властта или да бъдат сменени от онези, които са правили същото преди тях. Нужна е промяна, а не подмяна.

-Но, за да постигнете това, първо трябва да промените политическия модел, а при това Изборно законодателство в условията на пандемия, трудно бихте могли да съберете достатъчно гласове, за да го постигнете.

-Надявам се на 4 април българите да направят първата крачка за спасението си като гласуват срещу статуквото, а ние от „Изправи се! Мутри, вън“ ще настояваме хората да имат право да гласуват по пощата. Нужни са такива правила, които да гарантират честността на изборите. За да станат реформите факт обаче, е нужно Велико Народно Събрание. Нашата задача ще е да осигурим промените в изборното законодателство, за да не бъде опорочен следващият вот.

-Наскоро коментирахте във Фейсбук, че новият локдаун е планирана катастрофа и че берем плодовете от крайностите на човешката некадърност. Предизборното затваряне на хората обаче няма ли да отприщи нова протестна вълна?

-Надявам се големият протест да е на 4 април, когато българинът ще каже с гласа си „Мутри вън!“.

-Голямото преброяване предстои, но как бихте мотивирали хората да гласуват за Вас с бюлетина 18 и преференция 109?

-Българинът знае какво го чака, ако остави същите политици на власт или предпочете подмяна вместо промяна. Какъв по-добър мотив биха имали хората да гласуват за мен, освен това да подкрепят стремежа заедно да променим законите, да спасим държавата от мутрите и мафията на калинките!? С Мая Манолова ще работим за защита на правата на потребителите от монополите, за да не се стига отново до надуване на сметките за ток, вода, парно и телефон. Ще се борим заедно срещу социалната несправедливост, срещу своеволията на частните съдебни изпълнители и на фирмите за бързи кредити. Ще предложим и законопроект за частния фалит. Трябва да се премахнат и свръхпривилегиите на банките да запорират имущество, преди въобще делото да е разгледано по същество в съда.

-Желая ви успех! Дай Боже, 4 април да е денят на България и будният човек да избере нов път за спасение на родината от Шайката, която ни ограбва!

-Благодаря! Надявам се българинът да излезе и да гласува за промяната, за справедливостта и за един по-достоен живот! 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...