Печат
Категория: Създадена на Неделя, 25 Октомври 2015 Написана от BurgasArt

Периодът е добър за започване на нещо ново, но има опасност да изпаднете в лесна докачливост, раздразнителност и крайности, предупреждава астрологът

Ноември е благоприятен месец за самопознание, самоанализ, актуализация, преориентация, развитие на поставени цели, търсене на конкретни условия и среда за проявление на личните умения, опитност и знания, както и период за започване на нещо ново, прогнозира астрологът Даниела Ангелова.

„Периодът е особено добър за повишаване на самообразованието, за учене, за придобиване на нови знания, за свързване с подготвени хора в област, в която желаете да се развивате или да работите. Затова прекалено личното отношение може да бъде положително, а отрицателната страна е, че можете да изпаднете в лесна докачливост, обиденост, раздразнителност и крайности“, предупреждава Ангелова във Фейсбук страницата „Звездни справки“.

 

Според нея, месец ноември ще ни поднесе един сравнително равномерен, но разнообразен времеви период. Тя обяснява, че под равномерен има предвид равно разпределение и постоянство на събития, реакции и възможности.

„Разнообразието ще се състои в самите обстоятелства или условия, при които се случва или е възможно да се случи дадено нещо. Единадесетият месец от годината може да бъде повратна точка за много лични и обществени намерения. Разположението на небесните тела ни дава една ясна картина, в която основното се явява движение и активност“, споделя астрологът.

„Макар месецът да е подвластен на повече магнетизъм, то от друга страна планетарното влияние ни уравновесява с повече излъчващо действие (отдаване). В човешката психика се проявява повече творческата страна, въображението, интуицията, повишава се сетивността. Това може да породи както положителни, така и отрицателни емоционални реакции и отношение. Прекалената чувствителност е предпоставка за повече самопознание и опознаване на нови усещания в самите нас“, обяснява Ангелова.

„Представете си, че никога преди не сте чували и изведнъж слухът ви долавя всякакви звуци наблизо и далеч. Освен това ги и разбирате! Това не са някакви халюцинации или развинтено въображение -макар, че би могло и така да бъде. Развиване на сетивата и тяхното разширение е съпроводено от различни "патологични" усещания и проявления, но наистина ли са такива?! Когато нещо е неясно и неразбираемо за човека, той е склонен първо да се страхува и да отрече ставащото, та дори и самият той да е това ставащо нещо“, добавя феноменът.

„Разширяването на съзнанието е съпроводено от психофизиологични процеси като: внезапна топлина; изпотяване; учестено дишане; рязка промяна в кръвното налягане; панически атаки; схващане на мускул; изтръпване в някоя част на тялото; повишена или занижена температура; обостряне на лимфи; мускулна треска и др. И всичко това е съпроводено с аналогичните емоционални състояния: приповдигнатост; безразличие; импулсивност /внезапно желание; повишен или занижен апетит; умора; сънливост; бодърстване и т.н.“, уточнява Даниела Ангелова.

Според нея, месецът може да се окаже силно емоционален за повечето хора и да наблюдаваме масова истерия, силни страсти и агресивност, поради паника и страхове.

„Двете половини на ноември ще са различни откъм мисловна дейност и събитийност. Първата половина може да се окаже препъни камък или благодат за повечето хора в личен и здравословен план - зависи от тяхното отношение и мерки. Възможни са объркани, повтарящи се мисли, носталгични чувства, спомени и сънища, породени от неизявени и неизказани мисли. Въобще мисловната дейност е силно повлияна от външните явления и събития. В същото време чувството ви отвътре или желанието подсказват друго и това противоборство може да ви изнерви. Ако пък достатъчно си вярвате на вътрешните пориви, то е възможно външната среда да е враждебна и неоткликваща на вашата необходимост“, обяснява астрологът.

„Втората половина на месеца пък може да засяга повече чисто практическата страна и резултати от минали усилия. Фактологията с която ще боравим, може да даде важна информация за посоката, която искаме да следваме. Какво трябва да добавим или да изключим, в какво да се концентрираме и какви конкретни действия да предприемем и правим. Повече двигателна активност, която да е в синхрон с мисловната и чувствена нагласа. Намеренията и мотивацията могат да намерят почва за развитие. Затова трябва да се обърне внимание на здравето и да си осигурите достатъчно балансирана вътрешна сила. Това става с вземане на допълнителни витамини и минерали, повече свеж въздух и движение, повече чиста вода за пиене“, съветва Ангелова.

Според нея, е възможно да се обадят хронични болежки или внезапни алергични състояния, мускулни схващания и вариране на кръвно налягане. 

„Можете да си помагате и с цветове, без значение дали ще ги ползвате в облеклото или ще си ги представите в ума, а можете да ги набавите и чрез аксесоар или вещи за дома/офиса. Благоприятни са всякакви лечебни процедури като масажи, диети/хранителен режим, козметични кремове и мехлеми, сауна, инхалации. Особено сполучливо може да бъде използването на морска сол в храната и в терапевтични процедури. Така наречената алтернативна медицина и природна терапия са изключително активни и силни през този период“, обяснява астропсихологът.

„Кристалите и камъните през ноември са силно заредени и тяхното използване може да има изключителен здравословен ефект върху човешкото тяло и психика. Можете да се избавите от дълготрайни здравни проблеми, както и притеснителни /депресивни мисли и нагласа. Вътрешното състояние на човека е силно засегнато през този период и външните му прояви са само индикация на какво да си обърнете внимание и върху какво да работите. Ще се наложи да се занимавате със себе си във всяко едно отношение. Ако пренебрегнете това условие, ще ви се наложи по друг (драстичен) начин да го направите“, добавя Даниела Ангелова.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...