Печат
Категория: Създадена на Петък, 23 Октомври 2015 Написана от BurgasArt

Бъдете реалисти, не изпадайте в емоционални изблици и сърдечна носталгия, съветва дамата, която прави хороскопите за в. „Компас“ и води рубриката „Звездни справки“

Интервю на Димитър Мишев с психолога и астролог Даниела Ангелова за в. "Компас"

Изборите за местна власт и референдумът за въвеждане на електронно дистанционно гласуване, които ще са повод да се наредим на опашка пред урните, няма да са никак леки. Феноменът Алена дори ги определя като кървави и в прекия смисъл на думата. Макар че ще съвпаднат с космическо явление, подобно на Витлеемската звезда, която предзнаменува появата на Исус Христос, те няма да променят нашето икономическо и социално положение, прогнозира астрологът и психолог Даниела Ангелова.

Тя съветва да бъдем реалисти и да не се оставяме да бъдем манипулирани. Не изпадайте в емоционални изблици и сърдечна носталгия, казва дамата, която прави хороскопите за в. „Компас“ и води рубриката „Звездни справки“.

Тя е помогнала на много българи да си върнат хармонията с астрологични хороскопи. Според нея, душевността на всеки индивид има един числов отпечатък, който е уникален.

Даниела Ангелова е психолог по образование и астролог по призвание. Тя води рубриката „Звездни справки“ във в. „Компас“, прави хороскопи и отговаря безплатно на читателски въпроси. 

Телефон за връзка: 0893 988 163


 

- Човечеството е вперило поглед в небето в очакване да види Витлеемската звезда. Подобно явление е предзнаменувало появата на Исус Христос преди две хилядолетия. Феноменът се получава в резултат на сближаването на планетите Юпитер и Венера, чийто точен съвпад в Дева ще е на 25-ти около 22 часа. Това може ли да се приеме като предзнаменование и означава ли, че на тези избори ще се случи чудо?

- В нощта на 26-ти Юпитер и Венера толкова ще се сближат на небето, че практически ще се докоснат, което ще ги направи подобни на митичната Витлеемска звезда, и ще прекарат в този „космически танц“ малко повече от седмица. По нашите ширини явлението ще се наблюдава малко по-рано. Не зная за чудо, но може би ще има импулсивна активност и объркване на планираното. 

- Как ще се отрази на емоциите и на здравето звездната комбинация?

- Предвид останалото разположение на планетите, в близките три седмици са възможни високи нива на активност на вътрешно и външно ниво, натовареност в емоционален и физически план, завишено напрежение, нетърпение, непоносимост. Твърде вероятно е развихряне на алергични състояния, повишено кръвно налягане, обременителни мисли и чувства. Ще срещнем вероятно трудности в общуването, неразбиране, незачитане на друго мнение, самовглъбяване и всеобща несигурност. Възможно е внезапно възникване на ангажименти и непланирани събития, както и прекъсване на работа и планирани ангажименти. Общественото настроение ще е променливо, колебливо, дори нелицеприятно –но съвсем открито. Трудно ще се скриват фалшивите образи, илюзията, измамите, некадърност, пошлост, изкривени представи за личностите. 

Съвсем неслучайно в този период влизат и изборите. Естествено, на всеки вот наблюдаваме една и съща надпревара за власт, но с различни варианти на поднасяне. Ще има открити разногласия, нетърпимост и различия от конкретен характер като вероизповедание, образование, умения и социален статут. 

- И все пак Венера и Юпитер са двете най-положителни небесни тела, които носят просперитет, късмет и любов...

- Но не ни влияят само те. Всеки мислещ и съзнателен човек трябва да впрегне сили и да поеме личен контрол както върху собствените си настроения, мотивация, умения и работа, така и да упражни същото в обществото. Не съществува чужда отговорност, а само лична. Чистилището е място, среда, условия – където нещо се чисти, почиства, изчиства. Какво има нужда от почистване, ако не нещо изцапано, омазано, наслоено, илюзорно?! Това са всички ненужни, изкривени, лицемерни, измамни и въобще изцапани мисли, представи, амбиции, ангажименти, емоции, желания. Но това са и всички спомени и внушения, които сме възприели чрез възпитанието, условията и средата в процес на личното ни развитие. Под спомени се има предвид не само лично преживяното –а цялата наша история и минало. Затова е толкова важно да знаем истинската си история, да преровим миналото и да поправим изкривеното от нашето минало.  

- До 8:21 часа на 25 октомври Луната, която олицетворява народа, е без курс. Това означава ли, че хората ще са пасивни и избирателната активност ще е ниска?

- Избирателната активност също ще е подвластна на масови емоционални настроения. Хората вероятно ще прозрат, а нищо чудно и да лъснат фалшификации и лъжи.

- Според Малкия принц на Екзюпери, „истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“, а в изборния ден Луната ще е в Риби и решенията се взимат не с ума, а преди всичко със сърцето. Това ще направи ли избора ни по-добър? 

- Изборите не променят нашето икономическо и социално положение. Повечето личности ще останат във властта. Механизмите на изборите не са се променили в годините. Луната преминава в Овен в изборния ден и затова са възможни резки емоционални промени в настроенията на хората. Вероятно ще имаме и няколко здравословни инцидента, за които ще чуем.

- А каква е ролята на Сатурн в тази звездна комбинация – т.е. на планетата, която управлява държавните институции?

- Тя всъщност сега засяга семейство, род, родина и цялото им минало. Знакът Дева пък е символ на чистотата, плодородието и целомъдрието, пазителката на постоянство и святост. И всичко обратно на това ще бъде изчистено по един или друг начин. Знакът Стрелец, в който е Сатурн, е символ на вярата и религията – ще започнете да разграничавате (най-сетне) едното от другото. Българските древни символи, които са забравени, забранени и неразбираеми, ще се възобновяват, както и грешките ни в историческото минало. Грешки, които трябва да не се допускат отново, поемайки отговорна и активна позиция от всички нас. Колкото и да ви е трудно и сложно на лично ниво, представа си нямате колко по-мъчително може да бъде. Благоприятното в цялата работа е, че може да се обърне цял процес на деградация в градивни и благотворни деяния. Но за тази цел ще трябва да се преодолее личната амбиция и високомерие, личните терзания, болка, страхове. Трябва пълно осъзнаване и отстояване на морални и духовни ценности, истини които са забранени, добре прикрити и още по-добре изтръгнати от нашето възпитание, съзнание, образование и история! Всеки ден бълват нови технологии, усъвършенстване и разрастване на научни открития, но също така е факт засилващата се зависимост, леност и бездуховност у хората. Икономическото робство е добре замаскирано и емоционално овкусено с примамливи реклами и оферти. Бъдете наблюдателни, мислещи, съзнателни и ще различите лустрото от златото! 

- Какво бихте посъветвала хората, на които разумът им „говори“ да подкрепят някого, защото ще е по-полезен за обществото, а сърцето им подсказва друго? 

- Нека приложат всичкият си наличен разум и да бъдат реалисти, да не изпадат в емоционални изблици и сърдечна носталгия! Много е важно да разграничават мечтите от действителността.

Погрижете се добре за организма, кръвното налягане, настроението, емоциите, чувствата, мотивацията, общуването. Разграничете фалша от истината, търсете и се учете, вярвайте в собствените си сили и бъдете активни личности с гражданска позиция в това общество, държава и народ.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...