Печат
Категория: Създадена на Петък, 07 Март 2014 Написана от BurgasArt

Специално за читателите на „Компас“ астрологът дава практични съвети на дамите как да се облекат на празника и на мъжете какъв подарък да подарят според зодията им

Димитър МИШЕВ - в "Компас"

Няма по-хубав подарък от това да обичаш и да си обичан, но всяка жена на Осми март очаква от мъжа да й даде това, което не е получила през останалите 365 ни в годината. Но как все пак един мъж да зарадва своята съпруга, приятелка или майка? С този въпрос се обърнахме към астролога Даниела Ангелова, която води рубриката „Звездни справки“ във в. „Компас“ и във Фейсбук. 

„Седми март е денят, в който можем да се подготвим добре за предстоящия празник. Хубаво е дамите да насочат по някакъв начин мъжете за своите очаквания или предпочитания за празника.

Мога да посоча практични амулети за всяка зодия, а дали ще бъдат бижу, аксесоар или сувенир, всеки сам трябва да реши. Добре е да изберете подарък в седмия ден на март, защото той носи изключително хармонични вибрации. Всеки човек може да се възползва от това за каквото пожелае. Този ден се явява и своеобразен за завършек на план, цел, желание. Бъдете активни и съсредоточени, обърнете всяка спънка или забавяне в своя полза. 

Денят ще е много показателен и ясен, ако се доверите на интуицията си. Ще се усещат силно естествените стремежи на всеки човек“, заяви пред наш репортер Даниела Ангелова. Според нея, Осми март може да се окаже 

  празник на душата и единството между мъжа и жената

 Астрологът на в. „Компас“ съветва дамите на празника да заложат повече на телесния цвят, като са подходящи и нюансите под всякаква форма на оранжев, светло син или зелен цвят. Към тази гама може да добавите и червено или златисто. Индиговото и тъмно синьото могат да преобладават, а към класическото черно да добавите кремав аксесоар. Скъпи дами, можете да избирате от посочените цветове, според основния си тоалет, добавя Даниела Ангелова. 

На въпроса как ще ни се отрази това, че на Осми март Слънцето и Луната, която е в Близнаци, са в квадрат, а Юпитер и Меркурий вече не са ретроградни, за разлика от Марс и Сатурн, тя отговаря, че тази звездна комбинация е благоприятна и приятните емоции ще преобладават, въпреки напрегнатия аспект. 

„Когато Слънцето и Луната са в позиция на квадратура, можем да бъдем по съзнателни в намеренията и действията си, да не се влияем от емоционалната чувствителност, която ще е завишена, или пък да я използваме, като я  насочим в опити, т.е. активно да опитваме, не да предполагаме. При този подход е добре да сме готови да поемем всеки отказ, т.е. да действаме, независимо от резултатите. В знака Близнаци това може да се окаже краткосрочно влияние. 

Обратните ходове на Марс и Сатурн ни насочват към собствените ни действия, ограничения и страхове

 Важно е каква е нашата истинска вътрешна мотивация, потребност. Юпитер носи емоционална вълна, която изисква да сме добри сърфисти. Ако се страхуваме от удавяне, не влизаме в морето. Човек не бива да се отказва от целите си, само защото може да се провали“, обяснява астрологът.

След въпроса дали фактът, че женският месец март започна с Новолуние в Риби и със съвпад на Слънцето, Луната и Нептун (б.а. планетата на пречистването) може да ни помогне да се освободим от вредните навици и да станем по-добри, Ангелова добавя, че не само в първия, но и в последния ден имаме Нова Луна в Риби. 

„Това явление ни дава възможност да придвижим целите си напред, да започнем нещо ново и да го финализираме в края на месеца. Хирон също е в знака Риби, което предполага изчистване на претовареното съзнание. Можем да се освободим от нещо, само ако на негово място сме подготвили друго. Трябва да заменяме един навик с изграждането на друг, така сме устроени. Ако не го направим, вакуумното пространство ще привлече подобна енергия –т.е. навик, който ще си развием“, уверява феноменът.

Дори и фактът, че 

 до пети май Меркурий е в невидима фаза

според Ангелова, не е страшен. 

„Меркурий “изостава” спрямо Слънцето по знак, но има и съвпади. Това означава, че мисловната ни дейност ще е по-бавна спрямо естествените ни желания, вътрешната ни същност. Може да се твърди, че интуицията ни ще превъзхожда логиката и познатата ни схема на мислене. Да не задълбаваме в предположения, а нека бъдем физически активни“, съветва астрологът.

Според нея, „изоставането“ на Меркурий означава, че трудно ще се прогнозира времето –т.е. може да ни се струва, че нещо ще е другата седмица, а то да се окаже –утре. Затова, зададените срокове и дати за нашите цели, могат да търпят изненадващи промени. 

„Обратните ходове (ретроградност) на планетите ни насочват повече към самите нас. 

 Ставаме интровертни, можем да се самонаблюдаваме, самоанализираме,

 способни сме да опознаем собствените си мисли и чувства. Точно това прави и Марс, когато е ретрограден. Той е нашият енергиен нагревател, т.е. активността, която е в нас. А накъде я насочваме и в какво я влагаме тази енергия, трябва да зависи изцяло от нас. Това много често не се случва и при ретрограден Сатурн е едно добро време да го направим“, добавя дамата, която е помогнала на много българи да си върнат хармонията с астрологични хороскопи. 

Според нея, можем да осъзнаем собствените си пречки, страхове, преградите, които сами си поставяме, а така също изградените навици, които ни задължават и ограничават, държат ни в плен. „В същото време можем да поставим нови “рамки”, да изберем нови отговорности или да осъзнаем в каква гледна точка да инвестираме енергията си. Всеки минус може да се обърне в плюс и обратното, няма категорични положения. Именно, обратните ходове на планетите с малки изключения, дават тази яснота и разбиране, защото хората вярват, когато сами осъзнават себе си. Мъдростта не е нищо друго, освен осъзната житейска практика от много повторения на едни и същи неща. Хората бързат да изследват непознатото, а към познатото малцина се стремят. Месец март ни предоставя чудни възможности“, добавя Даниела Ангелова. Според нея, душевността на всеки индивид има един числов отпечатък, който е уникален, а цветовете и числата играят ключова роля за успеха ни. Може да звучи невероятно, но от тях зависи дали ще сме здрави и жизнеспособни, богати и уважавани, желани и щастливи. Затова приятели на астропсихолога по-често й задават въпроси, свързани с това каква цветова комбинация да използват, отколкото за хармоничните или за напрегнатите аспекти на звездите, от които до голяма степен зависи щастието ни.

Дали ще подарите на любимата нежно цвете или магически талисман, скъпо бижу или просто билет за театър, решете сами. Важното е да се възползвате от това, че на този ден звездите ще ви подкрепят да зарадвате жената, която обичате. Не бива обаче да забравяте, че тя се нуждае от вашето внимание и обич не само на Осми март! Казват, че един ден в годината е на жените, а останалите са на мъжете. Не е вярно това, но е добре да го отпразнувате подобаващо. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...