Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 06 Февруари 2014 Написана от BurgasArt

Даниела Ангелова: Миналото може да е трамплин за по-добро бъдеще, вземете живота в ръцете си

Димитър МИШЕВ - в "Компас"

От днес Меркурий е ретрограден, а това ни дава шанс да поправим грешките от миналото и да излезем от робската матрица, в която сме оковани заради обърканите си представи за сигурност и комфорт. Миналото може да е вашият трамплин към по-добро бъдеще, но от вас зависи дали сте готови да приемете промяната, казва астрологът Даниела Ангелова.

Дамата, която е психолог по образование и астролог по призвание, съветва в дните до 28 февруари, когато Меркурий ще е ретрограден, да преосмислим своите представи, за да се радваме на успех в Годината на Дървения кон. Според нея е погрешно да приемаме твърденията, че след като е ретроградна планетата, известна в астрологията като посланикът на боговете, следва да не започваме нищо ново заради несигурността да не загубим. 

“Трябва да вземем предвид и разположението на другите планети. Слънцето навлезе в знака на Водолей и като цяло предполага новости, нестандартност и най-вече внезапност. Останалите космически тела, които са близо до Слънцето, неминуемо биват повлияни от енергията, която по качества е неутрална, т.е. няма превес над мъжка или женска енергия. Планетата Уран също има подобни неутрални излъчвания, които при взаимодействие с друга енергия усилват наличната. 

 Меркурий ще е в знака Риби от 14 февруари, а това предполага повече емоционалност

 и дълбока сетивност, интуиция, прозрения, също и обърканост от спомени и минали преживявания, които наслагваме в настоящи събития. Растящата Луна от друга страна, дава увеличаване и дори преувеличение от емоционален характер, т.е. окраската на събитията е по-ярка и наситена от действителната”, добавя жената, според която животът е като пъзел, в който отделните елементи си имат числов еквивалент. Вселената за нея е огромно поле от информация и всеки от нас притежава уникална числова комбинация. 

“Ретроградният Меркурий в Риби може да е повод за преломни състояния на съзнанието, психическите настройки и менталните представи на хората. Сриването на някоя илюзия обикновено е съпроводена от болезнени усещания, тъй като те вече са преживени някъде в миналото. Меркурий символизира “посланика на боговете”, т.е. на това да хармонизираш и овладееш човешките представи и ум, това, на което си научен и възпитан, да го оползотвориш, използвайки свръхсетивната си природа, за да сътвориш нова ментална (мисловна) парадигма. Човешките представи сега търпят пълен срив, тъй като не съответстват на планетарните и земните енергийни влияния. Наместването е засилено и са възможни крайни състояния на психоемоционална изчерпаност. Навлизайки в несигурното, човек блокира, когато познатата му мисловна и чувствителна представа не върши никаква работа”, обяснява дамата, която прави хороскопите си на базата на точния час на раждане на човека и географската ширина.

На въпроса може ли квадратурата на Луната и Сатурн (на 12 февруари) да породи конфликти на различни нива, тя отговаря, че нещата са по-сложни, отколкото си мислим. 

“Луната и Сатурн имат различен тип енергия, която дори и в най-благоприятния си аспект оказва ограничително влияние върху нас. Нужна е дисциплина и упоритост (Сатурн), за да овладееш силна емоционална реакция (гняв, недоволство, зависимост). Конфликтите се получават, когато емоционално човек не чувства позната привързаност, усеща го като неразбиране, отхвърляне или недоверие. Познатото и в този смисъл - сигурност, ще намаляват непрекъснато”, уточнява Даниела Ангелова.

Годината на Дървения кон, която започна на 31 януари, е решаваща за България,

защото хората ще трябва да решат накъде да тръгнат, а управляващите нямат друг изход, освен да приемат волята им, казва астрологът Филип Филипов. Според него, ако енергията на народа не бъде канализирана и насочена в градивна посока, може да се стигне до ужасни последици.

“България не прави изключение от останалия свят, затова през тази година ще видим практическата преломност на събитията през последните три години. Това означава действия и реакции, които първо са били на вътрешно ниво, а сега се проявяват и на външно. Хората трябва да осмислят, че всяка промяна е несигурност, да се промени и тяхното разбиране за комфорта. Повечето българи са наясно накъде и как искат да живеят. Трябва да са наясно също, че миналото може да бъде или трамплин за по-добро бъдеще, или по-лошо. Когато си в паника, не можеш да разсъждаваш, а просто използваш познати шаблони и представи, на които са те научили. Ясно е на какво са ни научили нас - на подчинение, послушание, страх, който наричат уважение”, коментира Ангелова и добавя, че човек трябва да предвижда резултатите от своите действия, базирайки се на опита и грешките си.

“Да канализираш енергията е всъщност да я впрегнеш в една цел и да постоянстваш, да правиш усилия, да не я изпускаш от очи, да имаш волята да я прилагаш всеки ден. И това не става от някой друг, а от всеки един човек. Трябва да преосмислим своите грешки, за да не се окажем в засада от самите себе си. Хората не бива да се самобойкотират, а после да търсят вината другаде. Историята има хиляди примери за резултатите от дадена постъпка. Нужно е само да си я припомним и да не правим същите грешки, а да очакваме различен резултат”, съветва астропсихологът, който отскоро поддържа рубриката “Звездни справки” във в. “Компас” и дава практични съвети на читателите. 

“Троянският кон е било изцяло новаторско решение, добра стратегия и смелост, за да постигнеш целта. За да не се окажем в собствения си троянски кон, българите трябва да поемат живота си в ръце. Съединението наистина прави силата, но ако сме обединени в една обща и неизменна цел. Робската ни психика е насадена и възпитана у нас, но тя не е нашето естествено състояние на съзнанието. Ние трябва да проявим воля и да пристъпим в неизвестното. Защото всяка промяна е неизвестна и несигурна, но тя е единственият начин за нещо по-добро”, уверява астроложката, която от години помага на хората да открият своята формула на щастието.

България излезе от своята карма, но това още не означава, че е готова да се справи с трудностите,

добавя Дани. 

Да не забравяме, че всеки проблем съдържа решението, но и всяко решение носи следващ проблем, съветва тя. Според нея свободата и приятното усещане за промяна ще преобладават в Годината на Коня. “Хората искат да бъдат свободни и разбират, че не са понастоящем такива. Но това ще стане, когато сме готови да се откажем от обвързаността и зависимостта на управляващите и тяхната манипулация за сигурност. Нищо сигурно няма и колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-добре ще владеете положението. Измамни и коварни са сигурността и комфортът. Те са единствено вътрешно състояние на индивида. Паразитна форма на съществуване е за тези, които не желаят да създават и да се трудят, не ги е грижа за градивното и просперитета, а живеят на гърба на покорните вярващи и опитомени хора”, коментира Ангелова. Според нея народът подценява знанието.

“Подценява го, но не това, в което го въвеждат институциите, наречено образование. Да си образован и знаещ са две различни неща. Меркурий символизира разумното, интелигентното, комуникацията и общуването. Ние отдавна не водим диалог с природата и това е най-голямата ни грешка”, добавя Даниела.

За свой учител тя признава Питагор – великият математик, философ, астроном, посветен да разбули тайните на Вселената и човешкия род. 

“Задължени сме с всички сили да избягваме прекаляването във всяко нещо и с огън и меч да прогонваме болестите от тялото, невежеството от душата, преяждането от стомаха, призивите за бунт от градовете, кавгите от семейството”. Това е един от любимите изрази на Питагор. Той й е дал формулите за геометрията на живота. Всичко в природата е разделено на три части и никой не може да бъде наистина мъдър, докато не започне да си представя всеки проблем във вида на триъгълна диаграма. Според мъдреца, съзрете ли триъгълника, проблемът ви на две трети е решен. 

“Питагор разделя Вселената на три части: Върховен свят, Висш свят и Нисш свят като проявления на първия. Аз ги разчитам като Дух, Душа и Тяло. Всичко произтича от духа, преживява се от душата и се проявява/реагира на физическо ниво. Така опростено, може да се съзре символизмът на всяко число и от него към дадено събитие. Първопричината, причината, следствието са трите елемента на Питагоровата Аритметика за живота”, казва Даниела Ангелова.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...