Печат
Категория: Създадена на Петък, 10 Януари 2014 Написана от BurgasArt

Успехът идва, когато ти самият се чувстваш успял, казва феноменът

Интервю на Михаил Димитров с астропсихолога Даниела Ангелова за в. "Компас"

Психологът Даниела Ангелова е помогнала на много българи да си върнат хармонията с астрологични хороскопи. Според нея душевността на всеки индивид има един числов отпечатък, който е уникален.

Цветовете и числата според астропсихолога играят ключова роля за успеха ни. Може да звучи невероятно, но от тях зависи дали ще сте здрави и жизнеспособни, богати и уважавани, желани и щастливи. 

Новата 2014-а е година на Нептун, a девизът й е “Имате вяра – имате всичко!”, пише Даниела Ангелова в групата “Звездни справки” във Фейсбук, откъдето може да прочетете нейните хороскопи и да намерите ценни съвети.

Телефон за връзка: 0893 988 163

 

-Астрологията е най-древната наука. Но може ли тя да даде отговор на въпроса коя ще е най-добрата новина през 2014 г.?

-Мисля, че математиката на звездите може да даде доста обширни, но също и конкретни отговори. Астрологията е точна наука, боравейки изключително с математически величини. Обаче, необходимо е човек да има голям диапазон от други познания и личен житейски опит, за да може да състави относително точна прогноза, т.е. да съобщи дадено събитие. Астрологията работи с точни методи и данни. Тези данни са: дата, месец, година, местоположение и момент (час) на възникване (основаване, раждане, случване, появяване). Оттук следва да направим извод, че да се съставят верни прогнози в пълна категоричност е абсурдно. Що се касае за съставяне на хороскоп (прогноза) за дадена държава или град, ние се базираме на исторически данни, които може да не са съвсем точни. Версиите за “рождени” данни на България са няколко и при това непълни. И аз, както и други астролози, се базирам на годините 165 г.пр.н.е. и 681 г., като основание на случване. Най-добрата новина, в която вярвам, че ще бъде през годината са срещите на сродните души. Разбирайте го в пълното му значение и обяснение, което ви хрумне на ум. А от подобно събитие можем да направим извод, че годината ще изобилства на новини. Разбира се, такива срещи е имало и преди, но под “егидата на Нептун” –това е общуване на доста високо съзнателно ниво. Да не говорим за това, какво могат да сътворят такива души, обединявайки и сливайки се. Подобни срещи не изключват възможността и за извън планетарни същества. Не че ще бъде нещо ново.

-Новата година започва с новолуние и освен със Слънцето Луната, съвпада с Плутон, Меркурий, а е в квадратура с Марс и в опозиция с ретроградния Юпитер. Казват, че денят си личи по заранта, а дали годината си личи по първия ден и при толкова много аспекти, от които някои са напрегнати, може ли да се каже каква ще е 2014-а?

-Така казват, че денят си личи по заранта, обаче аз имам и друга опитност. Затова не вярвам в категоричните неща. Но, наистина, започването на годината в новолуние в знака Козирог, за мен само потвърждава личните ми проучвания и вяра в Ренесанса на човешкото съзнание и съдбата на България. Зная, че хората предпочитат конкретни прогнози за събития, така се чувстваме по-защитени и сигурни, трябва ни уверение, че всичко ще бъде наред. Годината си има мото: “Имате вяра – имате всичко”, това е не просто утешение, а реалност. Напрегнати аспекти, наричани планетарни енергийни влияния, които сключват помежду си определен ъгъл в определено геометрично пространство. Така, квадратурата на Марс и Меркурий обуславят един квадрат, състоящ се от два еднакви ъгъла на сключване. В това пространство имаме енергии с разнородни свойства, които създават сила. Между тях има сходство и различия, които, “въртейки се” в този квадрат, нагнетяват това пространство. В нашите тела, умове и съзнание това поражда чувствителност и усещания, които ни “карат” да действаме, имаме дадено поведение. Възможността, мисълта и действията да не си съвпаднат е голяма. Както и да проявим активност в мисленето или да бъдем активни без особена мисъл. Всяко човешко усещане и действие поражда събитие. Същото е с Луната и Плутон, когато са в съвпад, те са “две точки в едно и също положение и пространство”. Различната им вибрация може да окаже благоприятно или неблагоприятно усещане върху нас. Може да руши емоционалните стереотипи и поведение, да изчисти емоционалната “плака” от нашите тела и души. А планетата Юпитер със своя “обратен ход” ще ни напомни за преходността на страстите и желанията. Комбинацията е интересна, и ако трябва да говорим за събития, са възможни прояви на емоционална свръхчувствителност у хората, на паника и страхове, които са под влияния и на вътрешни, и на външни условия. Толерантността може да бъде дефицит, поради нетърпимост към различията и разделенията. Възможно е разпадане, рушене на контрол и власт, проява на честолюбие, висока обидчивост и нараненост. Тези вътрешни усещания на лично ниво се пренасят и на обществено и социално ниво. Ние всички сме обществото, всеки със своята личност. Но напрегнатите аспекти дават едно предимство и това е усилието, което полагаш. Хората трябва да осъзнаят, че всяка общност (държава) се състои от отделни личности. Ние сме свързани, всеки един от нас, като “плетка” и всяка нишка прави “пуловера”. 

-Заради квадратурата на Марс със Слънцето и опозицията на Меркурий с Юпитер на 3 януари някои ваши колеги предупредиха, че са възможни бедствия и затова ги посъветваха да са по-внимателни, ако се налага да пътуват. Ти не обичаш да даваш мрачни прогнози, но би ли посочила дни през 2014-а, през които е добре да сме по-предпазливи?

-Моята причина да избягвам мрачните прогнози се дължи на подплатената ми вяра за вярата. Ние, хората, сме склонни да вярваме в това, което чуем и четем. Това е първосигнално наше устройство. Без да искаме си създаваме представа на чутото и видяното. Предпочитам да сгреша в хубавата прогноза, отколкото да съм права в мрачната. Никога не подценявам силата на човешката представа, защото, колкото повече хора повярват в едно нещо, толкова по-голяма е вероятността то да се случи. Закономерно и неизбежно е. Още не сме се научили да използваме информацията за наше добро, механично се доверяваме. И сякаш сме спрели да вярваме в хубавото. В природата има явления, които не зависят и зависят от нас. Със сигурност обаче ние зависим от тях. Мисля, че зимата ще продължи да бъде мека и слънчева, изненади са възможни със снега и снегонавявания. По този повод, може и да има неподготвени пътуващи. Тръгнал си в сухо и слънчево време, а се налага да се прибереш в преспи сняг и минусови температури. Възможни са силни и кратки ветрове, мисля, че паниката и стресът ще са по-голямото бедствие. Не се наемам да изчислявам дни за предпазливост, но мисля, че в началото на лятото са възможни отново променливи необичайни атмосферни влияния. През цялата година ще имаме атмосферни изненади, които ще бъдат краткотрайни или бързо преминаващи. Истинското ни изпитание ще бъде емоционалната ни устойчивост и поведение.

-Венера ще е ретроградна до последния ден на януари, когато според китайския календар започва годината на Коня. Означава ли това, че в този период любовта ще е на заден план?

-Когато Венера е ретроградна, ние, земните жители, се чувстваме по-добре. Това е така, защото посоката на “въртене” на Венера прави съвпад с “въртенето” на Земята. Тази синхроничност засилва усещанията ни, чувствата, които са в нас.  И затова се говори за повече самовглъбяване и дори отчужденост. Но това е привидно, просто сме склонни да бъдем повече със себе си, да изследваме личните си вълнения и усещания. Това не означава, че не сме склонни да ги споделяме или изявяваме. Обаче, лунният тип хора например може да се чувстват объркани от своите чувства и липса на емоционални преживявания. А венерините типове може да прекаляват в лакомствата и секса. Просто е добре да се прояви толерантност към различните лични преживявания, това е чудесно време да опознаеш нещо ново в себе си или в друг човек.

-За сватби, нови запознанства може би сега не е най-доброто време, но все пак какво би посъветвала влюбените, които са изправени пред дилемата дали да си отложат клетвата за вярност, когато ретроградният период на Венера отмине, или да се оженят примерно на 26 януари, когато Луната ще е в секстил със Слънцето и в тригон с Уран? 

-Моят съвет към влюбените е да бъдат изключително ясни и точни, доколкото това е възможно за влюбването като емоция. Имам предвид, че цялата година е повлияна от непознати за нас енергии, което не означава лошо или добро. Ще излезем от тези познати рамки на представи и съзнанието ни ще трябва да обработва “вълнова енергия” от по-висш порядък. За да бъдеш ясен във връзките си, се налага да изясниш първо на себе си, какво искаш и какви очаквания имаш. Ние не сме безгрешни и не бива страхът от собствената ни глупост или провал да бъдат пречка за една здрава и любяща връзка. Доверете се на чувствата и на усещанията си, като изясните емоциите си. Привличането към даден човек, може да бъде изцяло емоционално и ако нямате усещането за чувствата си, може да приключи доста бързо. Ретроградната Венера може да сближи или раздалечи една двойка в по-голяма степен от обичайното. А при тези аспекти: Луна-Слънце-Уран са възможни внезапни, изненадващи, необичайни ситуации на запознанства, срещи, сближаване и връзки. Нека любовта бъде водеща.

-Кой е най-хубавият ден за сватбени ритуали?

-Мисля, че това е денят, в който двама души са се целунали за първи път. Ако помните датата, можете да я използвате и за вашия сватбен ден. Когато сте се целунали за първи път, вие вече сте дали начало за обединение на вашите енергии. Това е силен момент и макар разположението на звездите да не е като в деня на целувката, то този ваш взаимен импулс съществува и е на ваше разположение. Използвайте го.

-Някои от вашите колеги твърдят, че 2014-а е годината на Зеления дървен кон. Други пък смятат, че той не е зелен, а син. Може ли да се каже, че през новата година и двата цвята ще ни зареждат с положителни емоции? Какво бихте ни посъветвали? На кои цветове да акцентираме? 

-Може би, колегите се позовават на цветовата вибрация на Нептун, която е морско синьо. И тъй като знаем, че морето прелива в синьо и зелено, от там и тези цветове. Интересното е, че както всички знаем, всъщност водата няма цвят – прозрачна е. И нейното оцветяване се дължи на вещества, предмети или образувания, които я правят “цветна”. Нептун се свързва с водата и най-вече моретата и океаните. Но, доколкото е известно на науката, гигантът Нептун е планета предимно от газ (едно от състоянията на водата). Сините цветове имат освежаващо действие, те могат да успокояват. Зелените цветове имат магнитно действие, могат пасивно да увличат. В човешкото тяло Нептун се свързва с лимфната течност и с вегетативната нервна система. Водата е безценен източник на живот, в буквален и преносен смисъл, както за организма, така и за съзнанието ни. Част от психичните процеси също се свързват с енергията на Нептун и връзката между “какво ти е в главата” и “натам те водят краката” е повече от ясна. Нептун съответства на краката (стъпалата) в човешкото тяло. Мисля, че цветовете на 2014 г. могат и ще бъдат от разнообразни и ярки до семпли и консервативни. Можем да избираме цветове, които ще съответстват на личното ни психическо и физическо равновесие и здраве. Доверете се напълно интуитивно и смело, можете все пак да заложите на синьото и зеленото. Светлите цветове ободряват, а тъмните имат способността да задържат. Всеки цвят е добър, когато е съобразен с личната ни психологическа и физическа настройка. 

-Всички определят 2013-а като годината на събуждането. Това е времето, в което хората осъзнаха, че те са тези, от които зависи бъдещето, а не политиците, олигарсите и техните слуги, които наричат себе си елит. Казват, че живеем в епохата на големите промени, но промени няма. Февруарските протести доведоха до свалянето на едно правителство, но лозунгът тогава беше “Да запалим монополите”. Монополистите естествено останаха невредими. Сега има едни други затихващи протести на нов морал, обвити в мъгла. “Моралистите” имат само едно искане – оставка. Ще се изпълни ли мечта им Орешарски да бъде заменен с Борисов? 

-Думата мъгла е добро начало. Събуждането в мъгла може да бъде нелицеприятно и стресиращо. Отминалата 2013 г. ни разкри истини за действията на управляващите и народа. През последните години всъщност се повтаря една задкулисна политика, която сменя играчите, но не променя играта. Хората осъзнават, че не искат да продължат живота си в политическа и икономическа среда, която не работи в тяхна полза. Прийомите, които се използват от властта в ущърб на народа, са твърде груби, лицемерни и не защитават живота и здравето ни. Бунтовете са начин да изразиш своето неодобрение от системата. Мъглата е смесването на лично недоволство и гняв с обществените норми. Хората протестират срещу всичко, което пречи на развитието им, на постигането на желанията им, на правото да живеят по начина, по който желаят. Обществото ни е като в тийнейджърска възраст, расте и все още е незряло. Ценностната ни система се е разпаднала и на нейно място изграждаме нова с надеждата, че е по-здрава, устойчива и стойностна. Наблюдаваме години наред рушене и на външни, и на вътрешни системи. Искаме ново правителство, което да се държи по определен начин и да служи на народа. Нужна ни е промяна на статуквото, която започва от Конституцията, според мен. Аз лично не виждам как нови управляващи ще работят различно от настоящите, при положение че е порочна съществуващата система. Нужна ни е изцяло нова социална, икономическа и политическа платформа, а след това и нови управляващи. А времената чертаят разширение на човешкото съзнание, а от там и смяна на обществената система.

-Ще станем ли свидетели на истински промени, а не на подмени?

-Промените не са спирали, но ние нямаме барометър да ги отчитаме. Единствено от позиция на времето можем да анализираме напредъка и упадъка, успехите и провалите. Мисля, че е добре да насочим вниманието си в личната отговорност и принос към общото. С какво допринася всеки от нас за промяната или подмяната, в какво участваме и какво подкрепяме. Хората насочват вниманието си в обществените личности, а не забелязват собственото си участие в порочната система. Нужна е прозрачност, яснота и изпълнение на поетите задължения от хората, които управляват. И ние ще ги получим, когато започнем да ценим правото си на глас, правото си на участие и подкрепа. Хората съзнават, че между обещание и действие има разлика. Гневим се, че сме лъгани, използвани, употребени, но всеки човек, минал през подобен процес, съзнава, че доброволно е участвал във всичко това, та макар и под формата на незнание, нежелание да разбере или проста наивност. Би било некоректно да отправям категорични и кратки прогнози. Водещата ми цел е да пробуждам себе си и да съзнавам мислите и действията си. И да придобивам смелост да ги следвам. Това е и желанието ми за всички останали хора. Ползотворно общество се гради с мислещи хора, които са готови да живеят с провалите и успехите си. 

-2014-а е годината на Нептун. Според някои това е планета, която ако се появи в хороскопа, чисти наред всички недостатъци. Може ли да се каже, че най-после кармата на България ще бъде изчистена, но не с цената на милиони пролети сълзи? 

-Всеки човек, независимо от пол, религия, образование, социален статус, икономическо, семейно, политическо положение, възраст или морал се учи от грешките, които допуска. Моите скромни наблюдения сочат, че човешките грешки не са много различни, въпреки гореизброените различия между хората. Мисля, че сме устроени така, че съзнанието ни да се “свива и разширява” според опита, който желаем да придобием. Както детето се учи да проходи и пада около две хиляди пъти, преди да придобие уверена крачка. За да придобие опитност в ходенето, то трябва да е дете, а не възрастен индивид. Когато детето се научи да ходи, то се отправя към следващото предизвикателство, което желае да опита. И съответно ще попадне в подходящите условия за това. Кармата не е нищо друго, освен придобиване на опитност, а дали ще бъде с повече или по-малко сълзи, това зависи от съзнанието ни. Болките ни като хора са еднакви, но радостите ни са различни. Българите са властвали и страдали твърде дълго време. Ние сме били и господари, и слуги, имаме памет за тези неща в гените си, в земите, по които ходим. Човек не променя болката си, а променя радостите си. Тенденцията да оскотяваш в нещастието, която се наблюдава в хората, не е добра. Хората прехвърлят болките си от загуба върху други хора, а това не помага на никого, нито пък болката спира. Ние сме консервативно общество, което трудно приема и преглъща както собствените си недостатъци, така и чуждите. Можем да използваме доброто разположение на Нептун през годината, за да приемем своето несъвършенство (недостатъци). Преди да признаем и приемем тази очевидна истина, няма как да се усъвършенстваме и да напредваме. Мисля, че страната ни, т.е. съзнанието на народа минава през “точка на пречупване” и завръщане към духовните си идеали. Нептун съответства на свръхсъзнанието – идеалът, обаче трябва да разберем, че идеални хора няма. Да си губим времето в безплодни критики на човешките недостатъци е много глупаво занимание. Но се наблюдава масово.

-Според някои руски астролози, 2014-а е кармична година, в която маските падат и човек “играе” тази “роля”, която е “избрал” при инкарнацията на душата му на Земята. Това навярно би ни освободило, но от друга страна, както пише Висоцки в едно от своите стихотворения - маските са защита от плюнки и шамари. Какво трябва да променим в себе си, за да е новата година по-успешна? 

-Може да сме навлезли в ерата на Водолея, но съзнанието ни още пребивава в Риби. Ако използвам това твърдение в наша услуга, бих казала, че заложеното у нас Христово съзнание от ерата на Рибите, търси благоприятна почва за развитие в нов за хората свят. Би било ползотворно да използваме духовните си познания и умения за засаждане на “дърво, което дава плодове”. Ние сме хора и се нуждаем от проявление на тази си природа. Наречете го смисъл, ако щете и роля. Така, както душата в нас е въплътена в тяло с определени функции, така и ролята е “тялото на съзнанието”. Ако искате да придобиете дадено умение, на вас ви се налага да влезете в определени условности, среда, атмосфера, костюм, роля. А маските, то е нещо външно, подсилващо или преднамерено, за да осмисли, потвърди поетата роля. Когато хората започнат да ценят човешките качества, а те се развиват вътре в нас, то тогава маската (външното) нямат значение. Не ме интересува, дали ще си шут или цар, президент или чистач, с костюм или по шорти, мен ме вълнува какъв човек си. Представите ни ще бъдат разбити на пух и прах, защото те са матрица, която се разпада. Навиците ни са плод на представите, затова по естествен път и те се променят. Това са процеси, които се случват с всички нас и от нас зависи колко дълго ще продължават. Да не забравяме, че когато един процес приключи, започва друг. Всяка промяна във външния свят започва от вътрешното ни състояние. Необходимо е това да се осмисли, за да няма излишно страдание и сълзи. И като твърдя, че годината е съдбовна за срещи със сродни души, имам предвид, че не ролята и костюмът ни събират, а стойността и качествата ни. Истината ни прави свободни, казано е в ерата на Риби и намира своето приложение в ерата на Водолея.  

-Бургас е роден град на едни от най-известните в България поети, писатели, бардове, художници, артисти..., но отпадна от надпреварата за Европейска столица на културата. Това бе разочарование за хората, които обичат този град. Ще бъде ли 2014-а по-щедра и успешна за бургазлии?

-Бургас е чудесен град като разположение и атмосфера. Мисля, че дори и по-чист енергийно от известно време. Както всяко място има флора и фауна, така има дух и атмосфера, които се дължат на природата и живеещите там хора. Колкото по-силна и чиста е връзката между хора и град, толкова повече благополучие има. Ние, българите, имаме един традиционен недостатък, и това е, че искаме на всяка цена да получим признание за ценностите, които имаме. Вместо да се разочароваме от факта, че не сме признати, по добре е да работим върху начините на оценяване. Просто някой не е оценил очевидното за всички нас. Ние сме европейци, ние сме творци, ние сме талантливи и това няма нужда от оценяване. Успехът идва, когато ти самият се чувстваш успял, ти го излъчваш, ти го владееш, ти го живееш. Това привлича и остава само да изпълниш формалните условия на конкурса. Не зная каква е причината да отпаднем от тази надпревара, но съм сигурна, че тя не е защото не сме талантливи. А за да получим и признание за постиженията си, вероятно ни е нужна повече вяра и подходяща “маска” за ролята, която сме предприели. Българинът все се чувства ощетен и недооценен, вместо да потърси начините и да спази указаните правила. Животът винаги е справедлив, за разлика от хората. Бургас има своето развитие и потенциал в следващите години. Бургазлии са бохеми по душа и се гневят срещу всяко ограничение, което спъва тази им изява. Бургазлии са изградили едно традиционно отношение към туристи, пребиваващи и живеещи по място. Моят съвет е, премахнете тези граници, които привидно делят хората на временно и постоянно пребиваващи. Всеки турист е потенциално оставащ и всеки местен е потенциален турист. Дружелюбната атмосфера на Бургас и региона привлича много и различни хора. Вие сте свикнали с това. И като говорим за навици, вероятно е време да нарушите пословичната си предпазливост. Не отхвърляйте различното, а му намерете място. Възползвайте се от природната даденост на региона, от бохемската си душевност, от приятелското си отношение, от дружелюбната си природа, за благодат и разцвет. Широко скроената душа не може да “вирее” в предпазен скафандър, така че дерзайте и бъдете това, което най-добре умеете. Животът винаги е справедлив към истинската стойност. Обърнете нещата в своя полза, имате всичко необходимо.  


Даниела Ангелова издава роман

Романът “Необикновеното пътуване на Инифъл” на астролога Даниела Ангелова е като приказка за възрастни деца. 

За да стигне книгата до читателите обаче, са ми необходими доста средства за издаването й, споделя авторът. Затова астрологът се обръща с апел към всички, които биха могли да й помогнат за отпечатването и разпространението на романа. 

“Този начин на взаимопомощ би подкрепил и вярата ми, че всяко усилие и време, което един човек полага за другите хора, е твърде ценно, за да бъде пренебрегнато. Ако по някакъв начин чувствате това мое послание близко и решите да се отзовете, моля пишете ми на имейлите: РўРѕР·Рё имейл адрес Рµ защитен РѕС‚ спам ботове. РўСЂСЏР±РІР° РґР° имате пусната JavaScript поддръжка, Р·Р° РґР° РіРѕ видите. или РўРѕР·Рё имейл адрес Рµ защитен РѕС‚ спам ботове. РўСЂСЏР±РІР° РґР° имате пусната JavaScript поддръжка, Р·Р° РґР° РіРѕ видите.. Всеки един благодетел ще види името си, споменато в благодарностите в самото отпечатано издание”, заяви пред репортер на “Компас” Даниела Ангелова.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...