Д-р Наталия Матвеева: Мъжът търси идеалната жена, тя – мъжа и го прави идеален

Печат
Категория: Здраве Създадена на Неделя, 03 Август 2014 Написана от BurgasArt

Жанина ИЛИЕВА

Д-р Наталия Матвеева представи в Ловеч „Освобождаване от илюзиите“. Новата й книга е за жени и там са събира нейни статии и изследвания, писани през годините. Тя е не само поглед към вечната тема за отношенията между мъжа и жената, но и опит да се намерят за тях отговори на едно по-различно ниво от чисто битовото.

В една от статиите си д-р Матвеева пише „промениш ли себе си, променяш света“ или пък „не мисли като човек, а си представи, че животът е спектакъл, който сам си измислил, където събитията следват твоя засмисъл“. Наталия е споделила духовни уроци, до които е достигнала в опита си на лекар, психолог, човек, който се занимава и с езотерика и хомеопатия.

Когато писах някои от статиите в книгата, направих проучване сред жените какво ги кара да се омъжат, каза Наталия. Част от тях отговорили, че искат да имат сватба, дете, за което мъжът да помага в отглеждането и възпитанието, или пък като другите жени да има пръстен на ръката. Смятам, че този брак се основава не на чувства, а на илюзии и най-често той се разпада. Една от илюзиите на жените в Русия е, че трудно ще се омъжат и че трябва да положат за това повече усилия. Причините за това е успяла да улови статистиката, според която жените са с 16 на сто повече от мъжете, докато в България с 6 процента мъжете са повече от жените. В Русия, пак според статистиката, се оказва, че има много разводи. Само в град Хабаровск 80 процента от браковете се разпадат. Три са конфликтите, които най-често водят до разпад на връзките – изневярата, алкохолизма и насилието вкъщи. Мъжете и жените са различни вселени като мислене и поведение и никой не подготвя за това малкото момиче, казва Наталия. Тя шеговито обясни тази разлика:докато мъжът търси идеалната жена и сменя различни партньорки, то жената търси мъжа и после го прави идеален.

„Жената е специално създадена, преодолявайки своите илюзии, тя сама себе си възпитава и открива нови възможности. Мъдростта идва с опита, каза Наталия. В книгата си тя е отделила специално място на темата за майчинството, като е ползвала опита си в своята практика на гинеколог. Категорична е, че заради ролята си на майка, жената трябва да бъде уважавана и буквално боготворена от мъжа. Няма по-голямо тайнство от раждането на човешки живот, смята Наталия. Тогава към жената се насочва силна космическа енергия и затова в руската традиция на жената се чете специална молитва след раждането.Дори жената да не създаде свои деца, тя носи в себе си майчинството и го дарява като емоция, енергия и милосърдие около себе си.

Висока оценка за работата на Наталия Матвеева даде троянската поетеса Цветана Качерилска, която през последните години работи и в областта на езотеричното познание. Тя посочи, че езотериката препоръчва разделяне с илюзиите. Това действа обновяващо за човека, само така той успява да извърви пътя на мъдростта. Колкото и илюзиите да са убежище или броня, по-добре е да се види истината, каза Цветана Качерилска.

С музикални изпълнения участва барда Милен Тотев, който връчи на председателя на Клуба на дейците на културата Стоян Георгиев специална грамота и статуетка за подкрепата, която културната организация оказва на бардовете.

Коментари

Най-четените статии