Нов магнитно-резонансен томограф ще работи в Бургас от началото на 2014 г.

Печат
Категория: Здраве Създадена на Петък, 13 Декември 2013 Написана от BurgasArt

Нов магнитно-резонансен томограф (ЯМР) и компютърен томограф (СТ) бяха монтирани вчера в сградата на „ДКЦ ІІ – Бургас” ЕООД от международен екип от инженери и работници. 

Апаратите SOMATOM Emotion 16 Excel Edition и MAGNETOM ESSENZA Tim and Dot 1.5T на фирма Siemens са поредната инвестиция на „Медико-диагностична лаборатория-Русев” ЕООД в нова и модерна медицинска техника. 

Лабораторията ще започне работа в началото на новата 2014 г. 

 

С помощта на новия апарат за ядрено-магнитен резонанс прегледът на цяло тяло ще отнема само 15 минути. Бързината му се дължи на система, наречена Tim and Dot, която позволява бързо, гъвкаво и точно сканиране. 

Новата техника улеснява и медицинските консултации между специалисти в различни точки на света и страната чрез конферентна връзка. Това става чрез уникалната за България система за телемедицина -  syngo.via, чрез която получените от прегледите образи ще могат да се изпращат в реално време до отделните специалисти, независимо от разстоянието помежду им. 

„МДЛ - Русев” е най-голямата верига лаборатории за образна диагностика в България. Тя има 12-годишен опит в използването на МРТ, КТ и конвенционална рентгенова техника. Лабораториите са позиционирани в най-големите градове на страната, като по този начин са на разположение на стотици пациенти от всички здравни региони у нас.

 

Коментари

Най-четените статии