Морбили в Бургас, 47-годишна жена от морския град е заразена

Печат
Категория: Здраве Създадена на Вторник, 05 Март 2019 Написана от BurgasArt

Първите случаи на морбили в Бургас и Пловдив вече са регистрирани. 1-годишно дете от Първомай е заразено, а в морския град с морбили е 47-годишна жена

Снимка: bTV Новините
Регистрирани са първите случаи на морбили в областите Пловдив и Бургас. 47-годишна жена от морския град и 1-годишно дете от Първомай са заразени с морбили, съобщава бТВ.

Детето не е било имунизирано, защото първата ваксина се поставя след 13-месечна възраст, засега няма яснота относно имунизационният статус на жената.

Ваксините не помагат, причиняват пандемии

Взети за кръвни проби на всички нейни близки и хора, с които е контактувала и са изпратени за изследване в лаборатория в София.

 


Детето е било прието в Инфекциозна клиника в Пловдив на 26 февруари с картина на вирусна инфекция и обрив. На 2 март диагнозата е била потвърдена от Националната референтна лаборатория, съобщават от "Фокус".

Иван Иванов: Пълна измама е, че ваксините са причина за изчезването на която и да е болест


„Детето е било обгрижвано много внимателно от семейството си, тъй като има други здравословни проблеми, били са избягвани всякакви контакти с деца и възрастни”, каза д-р Моника Троянчева от РЗИ-Пловдив.
Родителите на детето твърдят, че то не е било в контакт с други деца или възрастни. По думите им, бебето е било разхождано само в първомайския квартал „Дебър“.
„В епидемиологичен аспект най-вероятно заразата е предадена по въздуха, защото вирусът е доста агресивен и това може да е причина детето да се зарази”, допълни д-р Троянчева.
Детето вече е здраво и е изписано. Предприети са всички мерки и се издирват близки и контактни с него и семейството му.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....