Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 11 Юни 2015 Написана от BurgasArt

Изпълнителката на „Излел е Дельо хайдутин“ призова норвежкият композитор да й се извини за кражбата на песента

„Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на Валя Балканска полетя от космоса към Холивуд. Композиторът Томас Бергерсен е използвал част от песента за филма на Джордж Клуни „Утреландия“ без да пита затова българската певица. За кражбата тя научи от медиите.

Репортер на БНТ й пусна запис.

„За първи път я чувам. По-ниска тоналност е и сякаш не е моят глас“, каза Валя Балканска.

Гласът е нейният. Той е същият, който през 1997 г. бе музикалното послание на планетата Земя към далечния космос.

След като гръмна скандала композиторът Томас Бергенсън заяви, че е използвал само малка част от песента. Норвежецът е композирал музиката на продукции като „Карибски пирати“, „Хари Потър“ и др. 

Пред камерата на националната телевизия Валя Балканска заяви, че иска само извинение от композитора, затова, че е използвал песента й без да я пита. Не се гордея, че аз съм изпълнителката, а с това, че българска песен покори Земята и небето, каза още тя.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...