Печат
Категория: Създадена на Неделя, 15 Март 2015 Написана от BurgasArt

Част от приходите от концерта на 25 март ще бъдат заделени за подпомагане на хора, заболели от коварната болест на певеца

Излезе новият албум на Тоника Домини „Спомен за Гого“. Той бе показан в предаването „Тази неделя“ по бТВ от певицата Ева Найденова. Тя съобщи в ефир, че заедно с приятелите си от групата се готви за големия концерт на 25 март в НДК, който ще е посветен на покойния й съпруг. Тя бе посрещната от водещата с песента „Вместо Сбогом“, която е включена в албума.

Ева разкри, че текстът се родил свише. „Когато се случи това с Гого, Живко Колев ми сподели, че някой буквално му го е спуснал това стихотворение. Краси Гюлмезов пък дълго се двоумеше дали той да бъде автор на музиката, но аз настоях, защото знам неговите възможности, а освен това е изключително свързан с мен и с Гого“, заяви Ева.

Тя съобщи, че на концерта в Зала 1 на НДК, който е с начален час 19, ще бъдат изпълнени както златните хитове на Тоника, Домино, Фамилия Тоника  и ШИК, така и съвсем нови песни, които са включени в „Спомен за Гого“. 

„Върви подготовката, репетираме всеки ден. Ще имаме прекрасни гости, приятели. Веселин Маринов ще участва в концерта. Той бе свързан по някакъв особен начин с Гого. Бяха близки. Нели Рангелова, с която много дълго време сме работили заедно с големия Тодор Колев, също ще е с нас. Поканихме и млади колеги, защото са страхотни. Тези деца няма къде да се изявят, а са много талантливи. В концерта ще вземат участие Нора Караиванова, Любена Нинова, Лили Пенчева и големият композитор Стефан Димитров“, каза вдовицата на почетния бургазлия. „Надяваме се да направим един празник, а не панихида, защото Гого не обичаше тъжните обреди. Искаме да почетем неговата невероятност. Ние никога не можем да го забравим. Ще се порадваме и попеем заедно, за да зарадваме душата на моя Гого“, заяви Ева.

Концертът на 25 март ще е с участието на именити музиканти и инструменталисти. Идеята ни е да заделим част от прихода от концерта за подпомагане на хора, заболели от коварната болест на Гого, споделиха приятелите на Ева от Тоника Домини. 

На въпроса има ли си любима песен, съпругата на Гого отговори, че всички са й такива. Ако имате например пет деца, може ли да кажете, че обичате някое от тях повече от другите, попита тя. „Гого обичаше всичките си песни еднакво. Той работеше много, за да станат популярни, да бъдат добри. Много малко хора се раждат като него, но съм сигурна, че има такива“, каза още Ева Найденова.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...