Печат
Категория: Създадена на Сряда, 07 Юли 2021 Написана от BurgasArt
Поетът сподели, че е щастлив, макара че от НПО-то, които се обявиха за спасители на сляпата Лъки, са пожелали смъртта му
Снимка: Flagman.BG
 
Щастлив съм, че ми върнаха Лъки. Много се обичат с Шаро. Ще продължаваме да си живеем чудесно! Това сподели пред бТВ поетът Недялко Йорданов, след като сляпата му приятелка се превърна в истинска звезда. 
 
В продължение на цяла седмица повечето медии в републиката бълваха новини за бялата мацка и служителите на НПО-то, дръзнали да го вземат. Поетът разказваше във Фейсбук как те дебнали котето в двора на съседите и ги обвини, че са го откраднали, а те от своя страна се защитиха, като изтъкнаха, че не полагал достатъчно грижи за незрящата Лъки, а те му я отмъкнали, за да я спасят. Плъзнаха дори слухове, че котето било продадено в чужбина и никога повече нямало да мърка в двора на почетния гражданин на Бургас. 
 
Драмата обаче има хубав край. В ексклузивно интервю с поета бе показано как сляпата му приятелка с чувства на люлката му като дългоопашата принцеса. Докато я галеше той сподели, че е щастлив, а после разкри, че „спасителите“ на Лъки са пожелали смъртта му. 
 
Тези, които иначе са така благосклонни и благожелателни към животните, ми пожелаха смъртта, каза Недялко Йорданов в национален ефир. 
 
Той разказа как Лъки е разпознала кучето му Шаро веднага след завръщането. Двете четириноги дори се целунали, докато стопанинът им подписвал приемателно-предавателния протокол. Тогава се случило и истинско чудо – белият брат на Лъки прескочил оградата и дошъл от двора на съседите, за да приветства завръщането на сляпата котка. Поетът-драматург обясни това мистериозно явление с инстинктите. Вероятно екстрасенсите биха намесили в драмата телепатията. Дълго би могло да се спори дали котките са в състояние да си предават мисли и емоции, но едва ли има по-логично обяснение за такова мистериозно явление като срещата на мъркащите брат и сестра в двора на поета след дългата раздяла заради „спасителите“ от Purr Paws. 
 
Не ми дадоха никакво обяснение, но аз като видях котето, се отказах и да искам, сподели Недялко Йорданов. „Щеше да ми се отрови цялото лято - нищо друго не ми се правеше“, добави той.
 
Поетът се похвали, че за Лъки от шест години полага специални грижи. Котката му има най-добрата храна, а на всеки два месеца я посещава и ветеринарен лекар, за да се запознае със здравословното й състояние. Котката има дори амбулаторна карта. Това някак не се връзва с твърденията на защитниците на животните от Purr Paws, че са отнели сляпата приятелка на поета, тъй като той не полагал грижи за нея. 
 
Казусът повдигна въпроса защо за разлика от кучетата за котките няма официален регистър.

Коментари