ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

BurgasArt
marionela-stoyanova-za-bolkata-na-drugiya-tryabva-da-darzhim-otvoreni-i-sartzata-si Устройството, което се управлява чрез поглед, вече се ползва ежедневно...
BurgasArt
gerbavite-ubiha-s-dps-izbiratelnite-ni-prava-s-promenite-v-izborniya-kodeks След промените в Изборния кодекс 130 000 гласа става прага за...
BurgasArt
kam-sluzhebna-pobeda-li-se-stremyat-gerberastite-prezidentat-pak-nahoka Управляващите вече явно дори не крият изкушението си да постигнат...
BurgasArt
mazh-plamna-kato-fakla-zadava-li-se-nova-valnata-na-samozapalvaniya Няма информация за мотивите му, но едва ли пламна като факла от любов...
BurgasArt
diskriminatziya-v-uchilishten-stol-detzata-ot-aitos-oshteteni Родителите на децата от Айтос плащат по 2,04 лева за обяд, а от селата...

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
vesennii-marafon-tvorcheskogo-tandema-milena-toteva-i-natalii-matveevoi Наталья Матвеева Да, да! Завтра только первое февраля, а мы уже обсуждаем весенние выступления в Ловече и Несебре. А может и у вас в городе? На...
Вести

Геро: Опитваме се да преведем какво иска да ни каже Господ чрез езика на пияните

Играя банкер в „Пияните“, а в живота не мога да стана такъв, споделя Геро

Опитваме се да преведем какво иска да каже Господ на всички нас трезвите хора. Посланието на пиесата „Пияните“ е, че Бог говори чрез езика на пияния. Това каза пред камерата на Нова телевизия Герасим Георгиев-Геро, цитиран от flagman.bg.

Играя банкер в театъра, а в живота не мога да стана такъв, добави той.

34-тото издание на празниците на изкуствата "Аполония" е в разгара си. Фестивалът ще продължи до 8 септември в Созопол. На него ще бъдат представени над 70 културни събития. Сред тях са "Книжна Аполония", "Детска Аполония", както и срещите с известни хора на изкуството.
Тази вечер Малък градски театър „Зад канала” представя постановката „Пияните” с режисьор Явор Гърдев. Утре вечер пък ще се играе „Зимата на нашето недоволство” с режисьор Бина Харалампиева.
„Участват богата палитра от трупата на театър „Зад канала”. Публиката ще може да види едни от най-добрите актьори”, добавя Геро.
„За нас е много престижно, че сме в селекцията на „Аполония”. Фестивалът е един уникален празник. Всички салони са пълни. Радост е, че има такива празници и съм щастлива, че сме част от тях”, каза пък Бина Харалампиева.
Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването с концерт на ФСБ. Те ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на "Аполония".

Актьорите Луиза Григорова и Иван Бърнев, както и режисьорът Явор Гърдев представиха „Пияните“ и в предаването „Тази сутрин” по бТВ.
В пиесата има доста вълнуващи послания, които ти „влизат” без да се усетиш – това е клоунада, обясни актьорът Иван Бърнев.
Това с клоуните е добър игрови ход, той премахва автоцензурата и показва човешката ситуация в нейния скрит аспект, смята режисьорът Явор Гърдев.
За Луиза Григорова днес уж живеем в либерално време, но пък винаги се цензурираме и не казваме това, което не мислим, а това което обществото иска да чуе. В „Пияните” може да се потърси отговор на въпросите защо се ограничаваме и какво крием.

Коментари

Вести от региона