Печат
Категория: Създадена на Събота, 04 Февруари 2017 Написана от BurgasArt

Вождовете все повече се опростачват и си въртят задниците, а България се руши, каза изкуствоведът и добави, че трябва да ни управляват хора, които никога не са били във властта

България няма да се оправи, докато избираме партийни нищожества, които си въртят задниците ту наляво, ту надясно, ту към центъра. Това каза в "Часът на Милен Цветков" проф. Юлиан Вучков.

 Според него, Румен Радев не е мазен като Плевнелиев, но още не е слязъл от самолета, а докато витае в облаците, съветниците му управляват по старому.

„Има една огромна компания от предимно повърхностни и не знам дали са платени социолози, политолози и журналисти, които лъжат народа, че партиите, които бяха доскоро парламентарно представени, могат да ни управляват още по-добре, ако се комбинират по нов начин, т.е. ако правят повече взаимни компромиси, ако си въртят задника по-чевръсто ту наляво, ту надясно, ту в центъра“, подчерта професорът.

„Предлагат ни се варианти за лошо управление, т.е. натрапват ни се една власт върху основата на несигурни, махленски пазарлъци, което означава, че ще продължаваме да живеем на границата между досегашната премиерска диктатура и парламентарния хаос. Всички политически сили, които се навървиха през тези 27 години, нямат държавническа, а само партийна нагласа“, коментира изкуствоведът.

„Непрекъснато страната ни се руши, изяжда си последните запаси, не създава никакви материални и духовни ценности, вносът е значително по-голям от износа. България се превръща в една междинна, посредническа държава. Вижте какво става с партийните вождове – някои от тях са несменяеми. Те не се развиват, а с годините все повече изпростяват, опростачват се. Партийните лидери нямат нужното образование и обща култура“, заяви Вучков.

„Съберат ли се тези партии, започват да се боричкат коя от тях да има повече министри, заместник-министри, повече влиятелни министерства с обществени поръчки, за да лапат повече подкупи. Предвиждам, че ще има няколко предсрочни избори, но какво ще се промени? ГЕРБ с кого ще се коалира? Тези реформатори не знам дали въобще ще припарят до парламента, понеже са деформирани. Те имат психически проблеми, не са добре никак с душевното здраве“, добавя професорът.

„ГЕРБ ще се съюзи с патриотите. Ами те бяха съюзени и досега. Те имаха нищожни различия. Ще са заедно с Марешки, но кой е той? Това е една силова фигура, с диктаторска нагласа е. Непрекъснато го обвиняват за някакви далавери, за мошеничества. Той не се брани културно с аргументи, а непрекъснато ги ругае. Беше тръгнал да става президент, а непрекъснато говореше за горивата и за лекарствата. Той ще влезе в парламента с „Воля“ и само за аптеки и за петрола ли ще говори? Той няма широта за това, което се нарича участие във властта“, коментира проф. Вучков.

А БСП с кой може да се коалира, освен с „Догановците“, попита той. „Докога ще търпим тази комбинация? Оставиха обръчите само и само БСП да е на власт, но това е една ултрадясна партия. С ляво говорене няма да може да излъже никога нито мен, нито теб, защото е претъпкана с милионери. Виж какво правят румънците! Те ще свалят правителството. Румънският народ контролира властта. Той я накара да се промени. А българите сме най-страхливият и инертен народ“, подчерта есеистът.

„Разбирам, че народът не може да свали тези партии, но поне би могъл да ги притесни, да ги накара да се съобразяват с него, докато се събуди първокласната интелигенция и създаде една нова политическа сила, защото няма иначе спасени за България. Радев каза много истини, посочи много от безобразията, за което му прави чест. Той не е мазен и мармаладен като Плевнелиев. Лошото е, че не казва как трябва да се променят нещата. Генералът не сложи акцент на области, които са в кръга на неговите пълномощия. Аз очаквах да каже какво ще прави с националната сигурност. Ние имаме проблеми с границата“, заяви Вучков. Влизат в България по 1000 араби на седмица, уточни той.

„Какво ще прави с огромната престъпност? Това са области, свързани с неговите правомощия, защото ДАНС и МВР са му подчинени. Кабинетът „Герджиков“, който Радев назначи, показва, че генералът няма да е различен политик. Той се върти в кръга на същата политическа класа, защото той не познава качествените хора извън нея, защото не е слязъл от самолета, а непрекъснато витае в облаците. Той няма обществен и политически опит. Затова ще управлява държавата главно със съветници. Много лошо е за един държавник да няма преки впечатления, наблюдения и преживявания. Подозирам, че той ще се люшка между внушенията на червените господари и ще се напъва да ни доказва, че е надпартиен“, добавя професорът. Огнян Герджиков е мил и възпитан човек, но мрази конфликтите, а на нас ни трябва реформатор със силен характер, за да промени България, подчерта той.

„Рашко Младенов е един бездарен актьор. 15 години българската култура се управлява от негови колеги, а това са най-ограничените хора. Те четат само чужди текстове. Не може президентът да се осведомява от улицата за равнището на кадрите. България трябва да се управлява от хора, които никога не са били във властта, които са големи специалисти, авторитетни експерти, но с организационен, обществен, административен опит и да са почтени. Има такива хора“, каза още проф. Юлиан Вучков. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...