Печат
Категория: Създадена на Вторник, 09 Февруари 2016 Написана от BurgasArt

Неразделен клас сме, споделят Ваня, Ралица, Милица, Драго и Тео

Милица Божинова, Ваня Костова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов от емблематичната група Тоника СВ са отново заедно след 30-годишна раздяла и се готвят за голям концерт. Тя е в същия състав, както през 80-те години. Чудото да се съберат отново, станало заради юбилея на композитора Стефан Диомов, който навърши 70 години през 2015 г.

В студиото на „Тази сутрин“ по бТВ Ваня, Ралица, Милица, Драго и Тео споделиха, че са като един неразделен клас.

Нямало как да не се съберат отново, защото са си много близки. Те заявиха, че не чувстват маестрото като свой баща, но пък се смятат за щастливци завършили „консерваторията“ на Диомов.

„Те показаха голямо уважение към мен на 2 август. Много бързо си припомниха песните, които бяха позабравили. Бургаската публика обаче пееше по-силно от тях и се получи прекрасен концерт, а след това направихме шоу във Варна и Стара Загора“, разказва композиторът.

Драго пък сподели, че с концерта в зала 1 на НДК на 9 март от 20 часа започва турнето на Тоника СВ. То ще продължи до Коледа.

Илчо Арабаджиев от Тоника си отиде

Стефан Диомов си спомня времето, когато групата правеше по 300-400 концерта на година.

„През празничните дни сме имали по 8 концерта на ден. Работехме много и правехме гафове понякога. Бъркали сме адреси. Веднъж видяхме една хубава зала с микрофони и започнахме да пеем. Изпраскахме си цялата програма и когато отидохме да попитаме за хонорара, ни казаха, че не са ни канили. Посъветваха ни да отидем на горния етаж, защото там имало друго тържество“, разказва маестрото. 

Той сподели, че най-много обича тези песни, които се пеят и от Тоника СВ, и от публиката.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...