Гришата отиде на Небето, ще пее „Лятото“ с Пламен Ставрев

Печат
Категория: Новини Създадена на Понеделник, 23 Ноември 2015 Написана от BurgasArt

Бардът напусна този свят след тежко заболяване

Почина Гриша Трифонов. След Пламен Ставрев, Христо Граматиков, Слави Георгиев и Бойко Георгиев, още един голям бард напусна сцената. За хилядите негови приятели и почитатели новината дойде като гръм от ясно небе. И небето днес сякаш плаче за Гришата. Поетът, който остави след себе си шест книги и превърна десетки стихове на свои приятели в песни, бе само на 60 години. Сред най-известните му е „Лятото“, с която през 2001 г. Пламен Ставрев взе първа награда и наградата на публиката на конкурса „Бургас и морето“.

Автор на текста е пловдивският поет Иван Вълев. 

„Животът ни се счупи. Сбогом, Гриша!“, написа във Фейсбук бардът Красимир Йорданов.

„Сигурен съм, че там - отвъд, заедно с Пламен Ставрев ще изнасят своите небесни концерти. Сбогом, Гриша, дано Бог ти стелне най-меките си треви!“, сподели в социалната мрежа поетът Валери Станков.

„Сбогом, Гриша! Сбогуването е дете, наказано несправедливо...“, добавя бургаската поетеса Роза Боянова.

Трифонов бе организатор на „ПоКи“ фестивала в родния си град Харманли, бил е и в журито на „Бургас и морето“, пял е и на Летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ в Бургас, на Бардфест – Ловеч и на „Морски струни“ в Несебър. Носител е на националните литературни награди "Южна пролет", "Георги Братанов", "Изворът на Белоногата", "Златен ланец". 

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
programma-festivalya-oseennii-rezonans 1. Начало выступления участников 04.10.18г. в 19-00 часов в к-се "МАЯМИ". 2. Начало выступления участников 05.10.18г. в 18-00 часов в...