Поморие става столица на поезията и на рокендрола

Печат
Категория: Новини Създадена на Вторник, 11 Август 2015 Написана от BurgasArt

В тридневния поетично-музикален фестивал „Поезия в Поморие“ ще се пеят и песни на Булат Окуджава

Димитър МИШЕВ 

Поморие става столица на поезията и на рокендрола. Поетични рецитали и музикални спектакли с участието на известни лирици, писатели, бардове и изпълнители са включени в програмата на „Поезия в Поморие“.

Сцената, на която те ще излязат, ще е разположена на площадката в двора на Гимназия по туризъм „Ал. Константинов“ на бул. „Яворов“ / Срещу бистро "Морски дар", обявиха организаторите.

Фестът ще започне в петък от 20 часа с поетично четене с участието на изявени съвременни поети като Анелия Гешева, Асен Дипчев, Александрина Шаханова, Валентина Йосифова, Владимир Виденов, Георги Дичев, Гълъбина Митева, Диана Павлова, Иван Кехлибарев, Ивайло Терзийски, Илко Илиев, Калина Вергиева, Любомир Чернев, Митко Генов, Надя Радева, Росица Чакърова, Станислава Василева Немска, Станислава Пирчева, Стефан Жечев, Тома Троев и др.

В събота от 20 часа пък е рециталът - конкурс по стихотворения на Тома Троев и музикалният спектакъл с участието на Милен Тотев - "С песните на Булат Окуджава".

Музикално-поетичното парти: "Рокендрол край поморийския бряг" пък ще е в неделя и ще започне също в 20 часа. 

„Поезия в Поморие“ се осъществява под патронажа на ДРД "Идея за България" и със съдействието на "Независима обществено-литературна асоциация" - Бургас.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...