Вижте как Бургас празнува Деня на Независимостта на България!

Печат
Категория: Новини Създадена на Вторник, 22 Септември 2020 Написана от BurgasArt

С военен ритуал започнаха в Бургас тържествата за Независимостта на България. В концерта „С песните през вековете" се включи Илия Луков
С военен ритуал на площад "Атанас Сиреков" започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, както и организации на военни ветерани.
В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския съюз. Представители на бургаското православно духовенство отслужиха празничен молебен за благоденствието на родината.
Тържествата, организирани от Община Бургас, продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти черноморски пехотен полк. С минута мълчание и падане на колене военните части и гражданите почетоха паметта на героите. Депутати, представители на Областна администрация, Община Бургас и Общинския съвет присъстваха на ритуала пред Гарнизонния военен клуб.
Празникът продължи с фолклорен концерт на площад "Св. св. Кирил и Методий" под надслов "С песните през вековете", с участието на Илия Луков. Десетки бургазлии се хванаха на хорото и заедно пяха любими народни песни.
По повод Деня на Независимостта РИМ - Бургас представи открита изложба на площад "Св. св. Кирил и Методий", която съдържа оръжия от борбите за национално освобождение и обединение.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....