Печат
Категория: Създадена на Вторник, 03 Март 2020 Написана от BurgasArt

С атрактивно шествие и церемония на Морската гара Бургас почете паметта на героите, дали живота си за свободата на България. Честванията на Трети март започнаха сутринта с родопски каба гайди.

На площада пред Морската гара над 200 рокера посрещнаха с аплодисменти изпълнението и със развети трибагреници се отправиха на тържествено шествие през Бургас до гр.Българово, където поднесоха цветя и отдадоха почит пред костницата на загиналите в Освободителната война, съобщава БНТ.

В селото бяха поднесени венци и цветя на паметника в църквата „Свети Атанасий”, където през 1878 г. са избити 400 християни.

Днес, 142 години по-късно празнуваме свободата си, поробени от душмани по-зли и от османските завоеватели. Заради марионетки и еничарите, слугуващи на неоколонизатори, днес народът в „чистата“ и свята република, за която Левски увисна на бесилото, е най-бедният и болен в Европа. Нацията ни се топи като мартенски сняг под игото на онези, които вече 30 години мамят и крадат, но тръбят, че защитават българските национални интереси. Бог да пази България от българите, които се продадоха на душманите!

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...