Вълшебства от камък, метал и стъкло на Хари Арабян в „Пролет“

Печат
Категория: Новини Създадена на Събота, 21 Септември 2019 Написана от BurgasArt
Скулпторът Хари Арабян ще покаже своите вълшебства от камък, метал и стъкло в бургаската галерия „Пролет“, откриват новата му изложба в Бургас в сряда
Михаил ДИМИТРОВ 
Вълшебства от камък, метал и стъкло ще покаже в Бургас скулпторът Хари Арабян. Изложбата му „Пролет“ („Лермонтов“, 32)  ще бъде открита в сряда (25 септември) от 17:30 часа, съобщиха за BurgasArt от галерията. 
Хари Арабян е завършил Националната художествена академия, специалност скулптура през 1992 година при проф. Любен Прахов. Работи с различни материали камък, метал, стъкло.    
 
 
Автор е на паметника изграден в памет на жертвите от арменския геноцид пред храма Сурп Хач в Бургас, както и на скулптурата в Морската градина, която е знак на признателност към българския народ от арменската общност в Бургас. 
 
 
Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, частни колекции в България, Европа, Китай, Америка и Канада.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....