ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

BurgasArt
elena-trendafilova-stoyah-smalchana-pred-prozoretza-sred-knigite-i-tarseh-istini Споделянето трябва да е с любов, защото най-хубаво е, когато тя е...
BurgasArt
lyubovni-terzaniya-obzemat-politzaite-ot-kraya-na-grada Калата влиза в секта под прикритие, Господинов става учител в новия...
BurgasArt
120-000-dolara-sa-nuzhni-za-lechenie-na-dete-ot-burgas 3-годишният Никола и майка му се прибраха обнадеждени тези дни от...
BurgasArt
poetesa-predstavya-smalchani-istini-v-dom-na-pisatelya След "Неосветеното ми Аз" и "Цигулка с тяло на...
BurgasArt
otbelyazahme-80-godini-ot-razhdaneto-na-visotzki Вечер посветена на великия руски, актьор и поет Владимир Висоцки...

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
natalyoya-matveeva-vecher-posvyashtenn-i-v-sotzkomu-naibolee-znachimoe-v-tom-godu Фото: news-nesebarinfo.com Этот вечер, посвященный Владимиру Высоцкому, наиболее значимое в этом году мероприятие творческой группы театра Славянка...
Вести

В дреха от пясък, с криле от вълни

В дреха от пясък, с криле от вълни – така е озаглавен Творческият портрет на режисьора Николай Ламбрев-Михайловски, по цитат от негово стихотворение.
Той ще се проведе в Културен център "Морско казино" - зала "Петя Дубарова" на 30-ти ноември /четвъртък/ от 17 часа, като част от започващите разнообразни Никулденски празници в Бургас.

Входът за всички, заразени с театър, кино, музика и поезия, е свободен. Ще има от всички изкуства по малко, дори полети с по чаша вино, казват съорганизаторите на общината – Драматичен театър „Адриана Будевска” и Сдружение „Общество за духовни изяви”.
Николай Ламбрев-Михаловски е неспокойна и търсеща творческа личност, намерила реализация и неоспорими постижения в различни сфери на изкуството. Завършил театрална режисура във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов”, има специализация при руския режисьор и педагог Анатолий Ефрос. Реализирал е много театрални постановки в почти всички столични театри (най-много в Театъра на армията) и в други театри в страната, в това число в Бургас. От миналия театрален сезон в Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска” се играе постановката „Квартет” с Аглика Бояджиева, Димитрина Тенева, Стоян Памуков и Юрий Ангелов. От този сезон на сцената в Бургас е „Един безумен уикенд” от Алън Ейкбърн, популярен английски автор – темата за взаимността е провокирала Николай Ламбрев да направи свой сценарий от трилогията „Завоеванията на Норман”, разказана от няколко различни гледни точки. Актьорския екип в постановката –Ива Папазова, Невена Цанева, Зорница Константинова , Николай Стоименов, Тони Минасян и Асен Лозанов.
Ламбрев има общо над 130 театрални, оперни, музикални, радио спектакли, игрални и документални филми. Той е леонардовски тип с интереси в областта на театъра, киното, музиката, радиото, литературата, сценографията.
Преподавател е по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов” в София, а от няколко години и в Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград. От тази есен преподава актьорско майсторство и във Вокалния факултет на Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Д-р по изкуствознание. Има издаден научен труд/монография по театрална режисура „Феноменология на режисьорската интерпретация“ и две поетични книги.

Коментари

Вести от региона