Бургаски актьор се снима в три нови филма, роли получиха и 9 от учениците му

Печат
Категория: Новини Създадена на Вторник, 10 Октомври 2017 Написана от BurgasArt

Внук на опълченец вдъхновил Валери Еличов за „Дамасцена“

Срещнах се с прототипа на главния герой и много от неговия разказ пресъздадох в ролята си, споделя той

За ролята си в новия филм „Дамасцена“ бях вдъхновен и от сценария на Мария Лалева, и от разказа на Стоян от село Скобелево, с който се срещнах. Той е прототип на главния герой Тачо, на когото съм учител. Това сподели пред репортер на в. „Компас“ актьорът Валери Еличов. Той се снима в три нови български филма. Роли получиха и 9 от талантливите му ученици от Младежка театрална трупа „Валери и приятели“.

„Във филма „Дамасцена“ аз съм учителят на главния герой Течо (б.а. в ролята Веселин Плачков), когато е на 17 години. Вдъхновявам го да обикне розите и после да се занимава с розовото масло. Срещнах се със Стоян - прототипа на главния герой и той ми разказа за истинския си учител. Много от неговия разказ пресъздадох в ролята, но сценарият на Мария Лалева е още по хубав и от нейния текст аз бях вдъхновен. Вярвам че ще се получи много хубава роля!“, споделя Еличов.
Собственикът на първата частна розоварна у нас Стоян Христов, който е внук на опълченец, е финансирал „Дамасцена“. Част от музиката е по мотиви, изсвирени от него.
За малко повече от 20 години, известният като отявлен патриот Стоян, успява да изгради сериозен бизнес в розопроизводството.

 "Дамасцена" е филм за българската мечта

Така режисьорът Тодор Анастасов определя най-новата продукция. Сюжетът на лентата е създаден по истинска история, преплетена с легенда. Той проследява пътя на едно обикновено момче, родено и израснало в Долината на розите през 60-те години на миналия век до наши дни.
Личната история на главния герой всъщност е историята на България през последните 50 години.
"Дамасцена" излиза в края на октомври, тогава ще е официалната му премиера. След това ще тръгне и по кината. Много ми харесва, че за момента филмът е чакан! Не правим грешката да се пренатягаме, да говорим: "Елате да видите, страхотен филм!". Не. Ще дискутираме за филма след премиерата. Сигурен съм, че той ще буди дискусия - не в скандал, не в нещо друго, а в това как ще въздейства върху българите", заяви актьорът Веселин Плачков в предаването "Преди обед" по бТВ.
„Историята е много интересна. Всеки ще се припознае в нея“, добавя той.
"Когато работиш с талантливи хора, когато всички сме се събрали от една обща идея, ще има отзвук. Аз винаги казвам, че искам изкуството, което правя, да има смисъл и отклик. Ще има отзвук и той ще бъде положителен... Смятам, че

 филмът ще бъде много полезен

Той не е само, за да покажем едни красиви картинки и как боравим добре с актьорското майсторство. Този филм, за да го направим, е за да стигне до хората, да им помогнем", подчерта Плачков.
В сагата за българската мечта, която се оглежда в националната ни история в продължение на 50 години, се появяват жреци на Мелпомена и на седмото изкуство, за които няма тайни в занаята, съобщава в. „Стандарт“.
„Камион с ученици пък са предвождани от даскала си - Валери Еличов от бургаския театър. Човекът, който някога играеше синът на Петко Войвода на младини, стои атрактивно пред камерите“, припомня изданието.

 Сред най-атрактивните е и бардът-актьор Тодор Янкулов

В тази история за красотата, страстите и мъката в Розовата долина той е в ролята на лудия. Той е единственият - като всеки шут - който безнаказано може да казва истината, който не се страхува, че ще остане без главата си. Всъщност Лудия няма и какво друго да губи.
„За моите млади актьори мога дълго да говоря. Предстоят ни много нови неща. Вече девет от тях се снимат във филми. Скоро ще започнат снимките на новия сериал „Бащи и синове“ и може да поканят и още младежи от моята трупа“, разказва Валери Еличов.
Той сподели, че

 Младежка театрална трупа "Валери и приятели" възстановява култовото си представление "Кабаре",

което е по мотиви от едноименния филм. Участват 20 млади актьори и блестят със своя талант на певци, танцьори и сатирици. Всеки петък актьорът и талантливите му ученици ще участват във вечер на хумора в кафе „Мадрид“, съобщиха организаторите. Очакват ни час и половина смях и прекрасно настроение.
Премиерата на новото „Кабаре“ ще е на 20-ти октомври, уточни Валери Еличов.
На 19-ти октомври пък ще играя „Забравени от небето“ в „Tha Brain“, добавя той.
 

Актьорът: Получи се роля, в която няма да ме познаете

Получи се роля, в която няма да ме познаете, сподели в „Откраднат живот“ актьорът Валери Еличов в интервю за Радио Бургас.
Много съм доволен от тези снимки, добавя той.
В 29-та серия, която ще бъде излъчена в началото на ноември, ще го видим на малкия екран като пациент на д-р Огнянова. 
Четири дни се снимах в „Откраднат живот“, уточнява актьорът от Драматичен театър „Адриана Будевска“.
В „Откраднат живот“ ще видим и брат му Олег Еличов в ролята на лекар. „Във филма той е пулмолог и консултира героинята на Луиза Григорова. Участват и шестима мои ученици в 
тийнейджърския сериал „ Революция Х“. Трима от тях са избрани като част от класа и групата на рокаджиите, а аз там съм в ролята на лектор и бе много хубаво. Няма да ме познаете“, споделя Еличов пред БНР.
„Екипите са много добри. Снима се бързо и качествено“, добавя той.
„Две от моите момчета ги канят в друг сериал. Подкрепям участието на мои ученици в такива неща“, споделя актьорът.
„В театъра пък репетираме с Богдан Петакнин „Лес“ на Островски. Моята роля е много интересна-на търговеца Восмибратов, който ще измами най-безсъвестно и ловко своята съседка – помешчица“, разказва Валери Еличов.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...