Представят „Милионер по назначение“ в Бургас

Печат
Категория: Новини Създадена на Вторник, 15 Ноември 2016 Написана от BurgasArt

 Авторът на романа Теодора Колева ще бъде представена от водещата на „Добро утро, Бургас“ по Канал 0 Мария Стефанова
Вълнуваща история за олигарх, глобен солено от началника на данъчната служба, в която той разпознава някогашната си младежка любов, е в основата на романа „Милионер по назначение“, който ще бъде представен в Дома на писателя в Бургас. Авторката Теодора Колева, с която бургазлии ще могат да се срещнат днес от 18 часа, се опитва да разплете редица финансови машинации в иначе мътната вода, наречена български преход.
Водещата на „Добро утро, Бургас“ по Канал 0 Мария Стефанова ще представи дамата, която е позната и като журналист, и като писател, съобщава Флагман.БГ.
Теодора Колева е завършила журналистика в СУ „Климент Охридски“ и икономика в УНСС. Работила е като редактор във в. „Антени“. 

През този период е получила редица награди за журналистика, по неин материал е създаден и документален филм. Публикувала е свои разкази в списание „Съвременник“, за един от които получава втора награда в национален литературен конкурс. След политическите промени обаче Колева напуска вестника и основава собствена рекламна агенция, която функционира петнайсет години. После се включва в друг семеен бизнес.
Герой на романа й „Милионер по назначение“, чиято премиера ще е днес в Бургас, е най-проспериращият бизнесмен в един провинциален град. Навръх Нова година той получава ревизионен акт за огромна сума. Свикнал чрез подкупи да решава финансовите си проблеми, Георги Асенов е убеден, че и този път ще се измъкне. За негова изненада в лицето на началника на данъчната служба разпознава някогашната си младежка любов Бистра Огнянова, известна със своята безкомпромисност към нарушителите. Двамата се изправят срещу възникналото отново взаимно привличане и противоположните си възгледи за живота. Скоро става ясно, че ревизионният акт е само началото на следващи един след друг финансови удари срещу Асенов. В тях се включват ръководителите на всички институции в града. Бистра разбира, че някой използва нейната принципност, за да смаже Георги чрез лостовете на държавата. Кой е този "някой" и докъде е готов да стигне? Може ли една любов да оцелее, ако дори онези, които я изпитват, са против нея? Това е един от въпросите, който вълнува читателите на романа.
Теодора Колева със своя увлекателен разказ създава пълнокръвна, мащабна и реалистична картина на живота ни в годините на прехода и поставя отново моралните въпроси, на които предпочитаме да не търсим отговори.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
blagotvoritelyonaya-v-stavka-detskih-risunkov ‎Наталья Матвеева‎ Каждый день будет выставлен особый рисунок ,,картина дня,, У нас есть рисунки, настоящие картины, которые украсят дом...