ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
milen-na-velene Бывают дни, когда опустишь руки, бывают дни, когда ты ждешь того, случится то, что ждешь и происходит, то, именно того, чего ты ждешь. Случилось...
Вести

"Денят на животните" бе отбелязан в Бургас

"Деня на животните" отбеляза Конфедерацията на българските писатели - клон Бургас. Събитието се състоя на 4 октомври т.г. в КЦ"Морско казино". С многобройни снимки и картини, предоставени за целта от Съюза на художниците в Бургас, бяха илюстрирани различни животни от петте континента. Сценаристката Велина Георгиева, която бе и водеща на тържеството, оживи духа на присъстващите със сценка,в която тя влезе в диалог с мечка  и като актриса, и като  автор на текста, след което думата беше дадена на председателя на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки.
 Той  говори за смисъла на  празника и неговата важна роля в практиката и философията на Европейския съюз."Не може човек да обича другите хора,ако не обича животните," напомни Марашки. Последва рецитация на две хумористични стихотворения по темата от Марашки второто от които  /"Стоножка в беда"/ бе подкрепено музикално и с песен по текста  на стихотворението и по музика на Теодоси Спасов, изпълнена от Стефан Щерев/Чечо/ След песента свои творби изпълниха  Златка Станчева, Мария Георгиева, Стоимен Стоименов, Димитър Георгиев и др. , което придаде диалогичен характер на програмата и допълни темата и с други гледни точки.
 

Коментари

Вести от региона